Bike-alarm en -terugvinder uit Australië: Knog Scout

“De toekomst van de fietsbeveiliging”, zo juicht Knog in een persbericht waarin ze het Scout-fietsalarm aankondigen. Nou doen persberichten dat altijd, juichen, maar in dit geval is het wel enigszins terecht, want de Scout heeft veel eigenschappen waarover je enthousiast kunt raken. Naast een bewegingsgevoelig fietsalarm is het namelijk tegelijkertijd een terugvinder die gebruik maakt van Apple’s ‘zoek mijn’-technologie.

Dat gele ding is niet het Scout-apparaat zelf, maar een afdekkapje van soepel sliliconen-materiaal dat potentiële dieven door middel van z’n felle kleur een boodschap geeft: “Pas op! Ik ben een alarm!”

Hier zie je de Schout zonder afdekkapje, onopvallend verstopt onder de bidonhouder. Niet opvallen, juist wel opvallen, het kan met Knog’s Scout allebei…

Knog Scout: fietsalarm en terugvinder

In een persbericht meldt het Australische accessoire-merk Knog dat hun nieuwe fietsalarm Scout “de toekomst van fietsbeveiliging” is. Ze leggen dat als volgt uit: “Scout is Knog’s bijdrage aan een verhoogde en toekomstgerichte fietsbeveiliging. Het combineert een bewegingsgevoelig fietsalarm van 85 decibel met de traceerbaarheid via Apple’s ‘zoek mijn’-technologie.” Klinkt spannend, toch? Want alhoewel een luid fietsalarm – met 85 decibel zit de Scout op het geluidsniveau van schreeuwen – zeker de aandacht trekt van omstanders. Wat op zích al een reden lijkt om een fiets met Scout niet te stelen, als we een dief zouden zijn. Natuurlijk geeft dat géén garantie dat je bike niet gestolen wordt. Maar mócht dat gebeuren, dan kun je ‘m met de zoekfunctie van je iPhone gewoon weer terugvinden. (Althans, als de slimme dief de Scout niet al heeft verwijderd…)

Je zet Scout op scherp met je iPhone. Volgens Knog gaat de batterij van de Scout zes maanden mee. Hij is nu verkrijgbaar – óók via je je lokale bikeshop – voor € 59,90.

Knog Scout

De Scout past onopvallend onder je bidonhouder…

Knog Scout

… of juist niet te missen in het zicht met behulp van een felgeel afdekkapje.

Scout maakt gebruik van en bluetooth-verbinding en kan worden gevolgd met elk Apple-apparaat dat gebruik maakt van Apple’s ‘zoek mijn’ applicatie. Activeren en de-activeren doe je ook met je iPhone.

Meer info: knog.com/scout
Distributie: Cosmic Sports

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Ghost-biker
Ghost-biker
1 maand geleden

Jammer dat het alleen met iPhone te gebruiken is.