Schwalbe Natural Bike Soap – Milieuvriendelijk(er) je fiets poetsen

Bandenfabrikant Schwalbe zet zich met onder meer een recyclingprogramma voor binnen- en buitenbanden in voor een verlaging van de milieubelasting die onze sport (en/of het transportmiddel dat de fiets is) met zich meebrengt. Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ komt Schwalbe nu met natuurlijke fietszeep om de plasticberg te verminderen. Een milieuvriendelijk product dat duurzaamheid combineert met de beste reinigingskracht, aldus Schwalbe.
Schwalbe Natural Bike Soap – Natuurlijke fietszeep

Natuurlijke fietszeep in plaats van vloeibaar schoonmaakmiddel in een plastic fles

Je zou het bij dit droge weer van nu haast vergeten, maar je ontkomt er niet aan je fiets eens te poetsen. Fiets je veel en laat je je niet afschrikken door slechtere weersomstandigheden, dan poets je zelfs vaak. En met alleen water maak je maar weinig écht schoon. Er zijn talloze schoonmaakmiddelen speciaal voor fietsen op de markt. Maar in vrijwel alle gevallen gaat dat om een vloeibaar middel in een plastic fles. En plastic… dat is nogal milieubelastend. Navullen van zo’n fles is al een goed idee, maar het kan nog beter, volgens de bandenfabrikant.

Schwalbe introduceert daarom nu Natural Bike Soap. Een stuk vaste zeep, gemaakt in Duitsland van natuurlijke ingrediënten. De fietszeep heeft volgens Schwalbe een uitstekende reinigende én ontvettende werking zonder dat dit de lak van je frame of bijvoorbeeld je banden aantast. Net zoals bij gebruik van andere schoonmaakmiddelen, verwijder je eerst het grove vuil met water. Daarna ga je met een vochtige spons of de optioneel meegeleverde borstel over de zeep zodat er schuim ontstaat. Hiermee maak je je fiets schoon, waarna je hem afspoelt met water.

Méér ouderwets boenen

Het nadeel van deze methode is in onze optiek dat je – meer dan op te spuiten vloeibare schoonmaakmiddelen zoals bijvoorbeeld de door ons eerder uitgeprobeerde Juice Lubes Dirt Juice Bike Cleaner en Peaty’s Loam Foam – méér ouderwets moet boenen terwijl er nog vuil aan je fiets kleeft. En afhankelijk van de borstel en/of spons, is dat niet altijd een fijn idee ten opzichte van je lak…

Schwalbe Natural Bike Soap – Natuurlijke fietszeep

Geen plastic en extreem véél zuiniger in gebruik

De fietszeep is gemakkelijk biologisch afbreekbaar, geheel vegan en wordt zonder parfum en zonder microplastics geproduceerd. Het productieproces heeft ook nog eens een veel lagere milieubelasting dan reguliere schoonmaakmiddelen.

De Natural Bike Soap is volgens Schwalbe ook veel zuiniger in gebruik. In z’n persbericht claimt de bandenfabrikant dat één stuk fietszeep goed is voor 100 wasbeurten. En met een prijs van € 7,90 per stuk is de prijs van een wasbeurt dus extreem goedkoop.

Voor € 29,90 is de Schwalbe Natural Bike Soap er ook als starter-kit. De fietszeep komt dan in een herbruikbaar (en recyclebaar) aluminium bewaarblik. Daarnaast krijg je een borstel gemaakt van paardenhaar. De zak waarin de set geleverd wordt, is bovendien óók composteerbaar.

Bron en meer info: www.schwalbe.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments