Bikepark Series: André en Mark bezoeken Nederlandse bikeparken

De introductie

Bikepark Series Header

Nederland kent ruim 233 mountainbikeroutes. Van kort tot lang, van vlak tot heuvelachtig en alles daartussen. Maar wist je dat Nederland óók meer dan 20 bikeparken heeft? André Deunhouwer en Mark ten Napel doen de komende weken een rondje langs én over deze bikeparken in deze Bikepark Series.

Mountainbiken is véél meer dan alleen trappen ‘en een beetje sturen’. Naast een goede conditie vergt het ook rijtechniek, of ‘skills’. En die combinatie maakt het voor velen zo’n aantrekkelijke sport. Bikeparken zijn er op ingericht om vooral bezig te kunnen zijn met die rijtechniek. Je werkt er op allerlei aangelegde lijnen en obstakels aan het verbeteren van je balans, je bochtentechniek of bijvoorbeeld het nemen van een sprong of drop.

André Deunhouwer, die met zijn MTB Challenge al veel mountainbikeroutes van Nederland in beeld bracht, gaat de komende weken weer samen met onze Mark ten Napel voor deze Bikepark Series op pad naar de bikeparken in Nederland.

André Deunhouwer

André houdt niet van stilzitten. Naast zijn baan als leraar heeft hij sinds 2017 het doel om, gewapend met zijn camera, alle mountainbikeroutes van Nederland te rijden.

Mark ten Napel

Mark: “Je bent nooit te oud om nog iets te leren. Ik daag mezelf graag uit op terrein buiten de landsgrenzen, maar voor mij zijn de lokale bikeparken óók een eye-opener gebleken…!”

Komende periode diverse video’s in deze Bikepark Series

In de komende weken presenteren we je met regelmaat op maandagmiddag om 16.00 uur een nieuwe video van een bikepark in Nederland in deze Bikepark Series. Terwijl André en Mark je laten zien wat deze bikeparken te bieden hebben, werken ze tegelijkertijd aan hun eigen skills… En dat… dat is soms best confronterend.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments