BikingMan x Origine ultra-gravelwedstrijden over de gehele wereld

Januari is voor velen dé maand om goede voornemens te maken. En ook al loopt januari inmiddels al richting z’n einde, eigenlijk kun je altijd goede voornemens maken, toch? Een keer een uitdagend fietsavontuur bijvoorbeeld. De Franse avonturier Axel Carion organiseert onder de vlag van BikingMan x Origine diverse ultrawedstrijden voor racefietsers en gravelbikers. Ongeacht de locatie ergens op de globe is het formaat hetzelfde. 500 kilometer die je moet afleggen binnen 55 uur, zónder ondersteuning.

De Fransman Axel Carion ondernam in 2014 een fietsreis door Zuid-Amerika en dat bleek velen tot de verbeelding te spreken. Voor Carion was dat de aanzet om tot een wedstrijdserie te komen voor bikers die wel van een uitdaging houden. Voor 2024 staan er tien wedstrijden op de kalender van de Bikingman x Origine-serie. Drie van die wedstrijden zijn zogenaamde 555-wedstrijden. 555 is een samentrekking van de 500 kilometer die je binnen 55 uur dient af te leggen op je gravelbike. En dat zónder ondersteuning. Het parcoursen van deze gravelwedstrijden zal voor tenminste 50% uit grind bestaan. En ook al heb je liever méér grind… voor 500 kilometer binnen 55 uur moet je nog behoorlijk doortrappen, dus een uitdaging zal het hoe dan ook toch wel zijn.

BikingMan x Origine ultrarace – gravelwedstrijden 2024

BikingMan x Origine ultrarace – gravelwedstrijden 2024

Drie BikingMan x Origine 555-wedstrijden

In 2024 doet Bikingman x Origine Brazilië, Alpes-Maritimes in Frankrijk en Vercors, eveneens in Frankrijk, aan. Hoewel er een aardig competitief kantje aan de BikingMan organisaties zit, benadrukt Carion dat je helemaal niet competitief ingesteld moet zijn om deel te nemen. “Lang niet iedereen staat aan de start met de ambitie om een goede uitslag te rijden. Velen nemen deel om de omgeving en zichzelf beter te leren kennen. Noem het een soort van bezinning op de fiets. Als je gewoon lekker door fietst en op tijd je rust neemt, is de afstand voor heel veel mensen perfect doenbaar binnen de gestelde tijdslimieten”, aldus oprichter en organisator Axel Carion. Mocht je wél waarde hechten aan uitslagen; er is een puntensysteem en classificatie.

Kijk voor meer informatie over het BikingMan x Origine-concept en een volledig overzicht van de wedstrijden op: bikingman.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments