Video | Jonas Deichmann doorkruist Amerika. Twee keer…

Want waarom ophouden als je de finish hebt bereikt…?

Afgelopen zomer ontmoette Lars tijdens zijn deelname aan de Gravelbike Experience de Duitse Jonas Deichmann. Een ogenschijnlijk normale kerel. Maar aan Jonas is weinig normaal, zo ontdekte Lars al snel. Het is een ultra-atleet. Het wordt hem niet snel te gek. Zo deed hij al eens 120 marathons in 120 dagen rondom de wereld. Zijn laatste uitdaging ondernam hij in de zomer van 2023. Hij fietste van de oost- naar de westkust van Amerika. Eenmaal aangekomen liep hij terug, om bij aankomst in New York mee te doen aan de marathon. Over dit vakantietripje maakte hij een video: Crossing America – The Film. Je ziet hem hieronder.

Collega Lars fietst graag. Het weer maakt hem in de regel niet zo veel uit. Of het nu zonnig is, of regent; hij rijdt veel op z’n mountainbike, racefiets en gravelbike. En dat in binnen- en buitenland. Schotse trails in de striemende regen? De Alpen over op een gravelbike? Lars ziet overal wel de lol van in. Maar na een paar daagjes trappen is Lars er ook wel even klaar mee. Er moet natuurlijk tussen het fietsen door ook nog gewerkt worden en er is nog zoiets als een sociaal leven.

Jonas Deichmann

Maar voor Jonas Deichmann (Stuttgart, 1987) staan die zaken alleen maar in de weg. Althans, dat zou je kunnen denken als je je in de beste man verdiept. Lars trof hem de voorbije zomer tijdens zijn deelname aan de Gravelbike Experience. En hij was van deze ‘normaal uitziende man’ behoorlijk onder de indruk, zo was te lezen in z’n reisverslag. Lars deed er ook de praktische tip op tegen verveling van lange trainingsritten:

Ook vervelingstolerantie kun je trainen: Jonas deed dat door ’s ochtends op de hometrainer te stappen zonder enige mogelijkheid tot afleiding en een timer van 12 uur te zetten. Toen begon hij gewoon te trappen en “op een gegeven moment ging het belletje”…

Ultra-atleet met indrukwekkend palmares

En wie naar z’n palmares kijkt, kan niet anders dan óók onder de indruk zijn. Zo was hij in 2017 de eerste persoon die de gehele landmassa van Eurasie fietste. Vanaf Cabo da Roca in Portugal fietste hij 14.331 kilometer naar het westen in 64 dagen. In 2018 fietste hij van Alaska naar Zuid-Amerika. Een jaar later trapte bij ruim 18.000 kilometer weg tussen de Noordkaap en Kaapstad.

Nee, stilzitten is niet echt Deichmann’s ding. Thuis is-ie volgens mij ook niet graag, want in 2020 vertrok hij al weer voor een rondje om de wereld. Dat deed hij als triatlon. Dus fietste, zwemde en liep hij 430 dagen lang. In die tijd legde hij 450 kilometer al zwemt af, fietste 21.000 kilometer en rende 5.060 kilometer. In het eerste deel van 2023 was hij moe (…), dus gaf Jonas lezingen en dacht alvast aan z’n nieuwste uitdaging: het doorkruisen van Amerika, twee keer. 5.000 kilometer van New York naar Los Angeles op de gravelbike en lopend de 5.000 kilometer weer terug. Oh, en bij terugkomst in New York deed hij ook nog mee aan de New York Marathon. Koekoek… Moest-ie bij z’n tocht dwars door Amerika nog een beetje doorlopen ook om op tijd voor de start te zijn…

Crossing America – The Film

Over zijn laatste fiets- en loopvakantie maakte Jonas Deichmann een film van bijna een uur. Crossing America – The Film ging onlangs in première en is hieronder in z’n geheel te zien.

Bron: jonasdeichmann.com

Geplaatst in Specials en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments