Bontrager breidt aanbod WaveCel helmen uit met Starvos en Rally

Vorig jaar lanceerde Trek via hun Bontrager-label WaveCel. Net als de bekende MIPS en Koroyd toevoegingen aan helmen gemaakt uit EPS, zou ook Wavecel een flink hogere beschermingsgraad moeten geven.

Bij de lancering waren er vier helmen met deze nieuwe techniek beschikbaar. Nu komen daar nog eens drie scherp(er) geprijsde modellen bij.

Bontrager Wavecel Cutthru

Wat is WaveCel?

In tegenstelling tot een helm waarbij de binnenkant is gemaakt van een EPS schuimstructuur, wordt bij de WaveCel-helmen een combinatie gemaakt tussen enerzijds dat bekende EPS schuim en anderzijds een open polymeerstructuur. Deze draadstructuur is als één geheel gemaakt, edoch: het kan in allerlei richtingen meebuigen en lagen kunnen onderling verschuiven én samengedrukt worden als kreukelzone en zodoende energie absorberen.

Net als MIPS en Koroyd constructies die we bij andere helmen tegenkomen, biedt WaveCel volgens Trek met name extra bescherming bij veelvoorkomende fietsongelukken waarbij je niet uitsluitend loodrecht met je helm ergens tegenaan valt. Loodrechte klappen opnemen is namelijk het enige dat een volledig EPS-constructie kán. Dankzij het meebuigen en verschuiven, is WaveCel uitermate geschikt om de rototatie-energie bij een impact extra goed op te vangen.

Drie nieuwe modellen

Bij de introductie van WaveCel waren er vier helmen verkrijgbaar voor wegracers, mountainbikers en forensen. Voor wegracers en mountainbikers komen er nu scherp geprijsde opties bij en óók voor kinderen is er nu een helm mét WaveCel verkrijgbaar

Starvos WaveCel

Naast de bekende Specter WaveCel helm, kunnen rijders die een compacte, elegante helm zoeken, nu ook terecht bij de Starvos WaveCel. De Starvos wordt neergezet als een stijlvolle helm voor op gebruik op de weg en offroad. Hierbij is het vermeldenswaardig dat er óók een XL-uitvoering is. De Starvos Wavecel is er in het wit, zwart en ‘radioactief geel’, voor een prijs van € 109,99.

Starvos iso view

Starvos hoofdomtrekverstelling

Rally WaveCel

Voor mountainbikers was er vorig jaar al een Blaze WaveCel, die wij onlangs ook nog getest hebben. Met een prijs van € 249,99 géén goedkope helm, echter. Met de nieuwe Rally WaveCel is er een optie bij. Deze heeft een prijs van € 149,99. Daarvoor heb je een trail-helm die je goed rond je hoofd goed aansluit met een Boa-sluiting. Het vizier is ook verstelbaar, en zelfs de riempjes rond de oren kun je gemakkelijk verstellen met de LockDown riemsplitsing. Juist; de enige lockdown die je wél wilt… De Rally Wavecel is er in zwart, marigold/zwart, ‘radioactief oranje’ en ‘azure/nautical navy’.

Rally iso aanzicht

Rally zijaanzicht

Rally binnenzijde

Jet WaveCel

Tot slot wordt het WaveCel programma gecompleteerd met twee verschillende maten kinderhelmen, de Jet WaveCel Youth en Jet WaveCel Child. Beide hebben een verstelling voor de hoofdomtrek met draaiknop en de riempjes zijn voorzien van een magnetische sluiting. De Child-versie is afgestemd op een hoofdomtrek van 48 tot en met 52 cm. De Youth-versie past kinderen met een hoofdomtrek vanaf 50 tot en met 55 cm. Beide helmen worden geleverd met een stickerset voor personalisatie en kosten € 99,99. Qua kleuren is er de keuze uit Black/Volt, White/Azure, Vis Green/Royal en magenta.

Jet WaveCel vooraanzicht

Hoofdomtrekverstelling

Magnetische sluiting

Bron: www.bontrager.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments