Bontrager Droplock geïntegreerde lockout & dropperbediening

Flight controls voor XC-piloten!

Met het technischer worden van XC-parcoursen — en zelfs de vaste routes in Nederland — waarderen meer en meer XC-piloten de mogelijkheid om hun zadel te kunnen droppen.

Het probleem is echter dat veel van die piloten óók veel waarde hechten aan het vanaf het stuur kunnen blokkeren van voor- en achtervering. Hun cockpits hebben daarom weinig ruimte voor de montage van een dropperhendel. Ergonomisch niet optimaal.

Bontrager introduceert nu een mooi geïnteresseerde oplossing voor remote lockout én dropperbediening: de Droplock.

bontrager droplock productfoto voor nieuwsartikel

De Droplock heeft twee hendels die je met de duim bedient… en er komen drie kabels uit. De onderste hendel bedient de dropper, en de bovenste bedient de blokkering van voorvork én achterdemper. Super subtiel is de vormgeving niet, maar toch: het ziet er qua ergonomie doordacht uit.

Montage op een 2020 Canyon Lux CF bleek een grotere opgave.

Zeg nou zelf… zelfs zónder Innerbarends is deze combi van dropper- en remote lockout niet echt een fijne oplossing.

Het is eigenlijk gek dat er nú pas een fabrikant op de proppen komt met zo’n oplossing. Het voegt namelijk écht waarde toe aan de fiets, vermindert de montagetijd in de fabriek en is ook een sterk verkoopargument. Toegegeven, Rockshox’ Twistloc bestaat al even, maar niet iederéén is blij met de verplicht te gebruiken handvatten die erbij komen. Je ziet hem ook nauwelijks af fabriek gemonteerd. Trek monteert hem wel op haar Top Fuels. dat wil zeggen…

Behalve de Top Fuel 9.7. Die heeft om één of andere manier als enige al een Bontrager Droplock. En het gekke is: die Droplock staat stiekem al ook een tijdje als los verkrijgbaar component op de Trek-site… maar ze gaven er geen ruchtbaarheid aan. Tot nu, want hij is vanaf nu uit voorraad leverbaar bij je Trek dealer.

bontrager droplock productfoto voor nieuwsartikel

Béter, toch?

De Bontrager Droplock kost €119,99. Het gewicht is nog niet bekend, maar testexemplaar is inmiddels onderweg naar de redactie en een review volgt.

Meer info: www.trekbikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments