Breed, breder, Anath 650b: Gravel+ wielen van 9th Wave

‘Zomaar 27,5” mountainbike velgen’ gebruiken in je gravelbike om met bredere mountainbikebanden op pad te kunnen ‘kan’ natuurlijk niet. Nou ja, technisch gezien kan het misschien, maar het hoort niet (…). Als je daar een oplossing voor wilt hebben, of omdat je gewoon méér aero velgen wilt, dan heeft 9th Wave nu de Anath 650b Gravel+ wielset voor je.

Komend weekend stellen ze hem aan je voor op de Bike Motion Benelux.

Bikes als de Open Wide, 3T Exploro en Cervelo’s Áspero zijn specifiek ontworpen om óók met heel breed – eerder ‘mountainbike-achtig’ – rubber uit de voeten te kunnen. Breed rubber vraagt ook om een brede velg en in het geval van de nieuwe Anath 650b Gravel+ hebben we het over een interne velgbreedte van maar liefst 27 mm. Monteer rond deze velg een 27,5×2.2” band en je hebt een omtrek die nagenoeg gelijk is aan een 28” wiel met een band van 35 tot 40 mm. Het verandert de geometrie van je bike dus niet, maar met de dikke banden heb je simpelweg méér grip én méér comfort ter beschikking. Het velgprofiel is hookless (en tubeless-ready), is 42 mm hoog en asymmetrisch voor een betere verdeling van de spaakkracht.

De nieuwe Anath velgen zijn geschikt om tot 2.4” brede banden te gaan… 9th Wave levert ze als complete wielsets in twee verschillende versies. De Anath 650 All-Road Carbon wielen hebben 9th Wave naven of 350’s van DT Swiss voor respectievelijk € 1.379 en € 1.449, met een gewicht vanaf 1.448 gram. Wil je lichter dan kun je voor het Ninefold-label gaan. Ninefold kun je zien als een spin-off van 9th Wave, waarmee men lichtgewicht onderdelen in de markt wil zetten. De Ninefold Anath 650 All-Road Carbon wielen zijn er vanaf € 1.599 met DT Swiss’ 350 naven, óf voor € 1.999 met de superlichte 180 naven die de totale wielset een schamele 1.268 gram laten wegen.

9th Wave Anath 650b Gravel+

De Ninefold-versie van de Anath 650b Gravel+ wielset. Gewicht vanaf 1.268 gram. Ninefold slaat overigens niet op mate waarin de goude belettering extra opzichtig is…

Bron: www.9thwave-cycling.com

Geplaatst in Bike MOTION, Gravel, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments