Dit weekend: Bike MOTION Utrecht

Wat kun je 28 februari tot en met 1 maart zoal verwachten?

Morgen, vrijdag 28 februari, gaan om 10:00 uur de deuren van de Utrechtse Jaarbeurshallen open voor Bike Motion Benelux 2020. Tegelijkertijd vinden ook de E-Bike Experience en de Fiets- en Wandelbeurs plaats, waar je met hetzelfde entreebewijs binnenkomt.

Wat kun je deze editie zoal verwachten? We maken een korte roundup.

Na een periode van afwezigheid is het fietsmerk Cube terug op de beursvloer. Ze nemen ook een flink aantal testfietsen mee, zoals de Reaction C:62 hardtail en Stereo 120 en 150 fullies. De Nuroad Pro gravelbike vind je er ook, net zoals de Stereo Hybrid 140 e-mountainbike. Cube is te vinden in hal 8, stand T06.

Oók terug van weggeweest, maar dan van de gehele Nederlandse markt: Simplon. Het Oostenrijkse fietsmerk wil zich deze Bike Motion opnieuw op de radar zetten bij fanatieke bikers. Het voorbije jaar is er al hard gewerkt aan een dealernetwerk en de beursvloer in Utrecht dient dus als dé showroom voor de herlancering. Je vindt Simplon in hal 8, stand A044.

Distributeur 2moso presenteert in hal 11 op stand D008 het sportkledingmerk Megmeister. Dit merk heeft een basislaag ontwikkeld dat vocht razendsnel afvoert, waardoor je volgens hen nooit meer bezweet stil staat bij het stoplicht of tijdens je pauze en daardoor te snel afkoelt. Ook zal er ‘Freeze Tech’ te zien zijn; een shirt dat bij warm weer heel effectief koelt. Eigenaar Jos Ruiterman is persoonlijk aanwezig en vertelt je graag alles over deze wonderbaarlijke kleding.

Shimano heeft in hal 8 haar stand B010 als een heus Shimano Service Center ingericht. Je zult er dan ook diverse monteurs bezig zien met demonstraties van onder meer fietsonderhoud en -installatie en je kan er dan ook terecht met al je vragen. Uiteraard vind je Shimano’s GRX gravelgroepset centraal op de stand. Ook kan je er een uitgebreide selectie van Shimano-schoenen en kleding vinden, naast de componenten van het eigen label PRO en helmen van Lazer.

Merida toont een uitgebreide selectie, waarbij de focusligt op het high-end segment. Highlights als de onlangs geintroduceerde eOne-Forty Ltd en eOne-Sixty Ltd zullen niet ontbreken. Je vindt Merida in hal 8 op stands C010 en C026.

Pilot Cycles laat uiteraard een leuk arsenaal titanium speelgoed met twee wielen zien. Daarnaast toonden ze vandaag op hun Instagram een nieuw stuur, de Jack-R. Een stuur a-là Jones’ H-bar. Dikke kans dat je die in Utrecht in real-life kunt bekijken en uitproberen. Pilot Cycles heeft hun stand in hal 8, standnummer E040.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pilot Cycles (@pilotcycles) op

De Duitse distributeur Sport Import zal zich ook vertonen in Utrecht met hun laatste toevoeging aan de portfolio: Wilderness Trail Bikes (WTB). Zij gaan de distributie van dit authentieke mountainbikemerk uit Californië op de Nederlandse markt voor hun rekening nemen. WTB was destijds al één van de eerste merken dat 29″ banden aanbood, nadat ze de eerste prototypen voor Gary Fisher maakten. De jongste jaren grossiert WTB vooral in gravelspecifieke producten en heeft het een breed programma.

Op de stand van ergonomiespecialist SQlab zal ‘Dokter SQ’ zijn opwachting maken en spreekuur houden. Je kan er terecht met je klachten die je tijdens het fietsen ervaart. Je vindt Doktor SQ in hal 9 op stand D120.

Cosmic Sports, tot slot, is uiteraard weer met een flinke stand aanwezig waar je je kan vergapen aan de mooiste spullen van onder meer Salsa, Chris King, Crank Brothers, Ritchey, White Industries en Cane Creek. Als distributeur van Early Rider zorgen ze óók voor invulling van het Kids Parcours; ze hebben 20 Early Riders in verschillende maten klaar staan voor de kleintjes. Kinderen tot 12 jaar hebben overigens gratis entree op de beurs, mits onder begeleiding van een volwassene uiteraard. Bij het Kids Parcours geldt geen minimum leeftijd, wel geldt er een helmplicht en helmen zullen er dan ook aanwezig zijn. Zowel het Kids Parcours als de stand van Cosmic Sports vind je in hal 9.

Ambachten, lezingen, vakantiebestemmingen en diverse activiteiten

Ook de beursklassiekers ‘het ambachtsplein’ vind je dit jaar terug in hal 10, waar allerlei demonstraties worden gegeven zoals paintbrushing, wielbouw en voorvork- en demperservice. Daarnaast is er een sterke vertegenwoordiging van toertochten en vakantie-bike-bestemmingen in het buitenland. Verder kun je inspiratie opdoen bij diverse lezingen over sportvoeding en training in het theater. In het vernieuwde Bike Motion Café kun je de ‘limited edition’ Bike Motion Kuitenbijter drinken; een dubbel bier van de Utrechtse brouwerij Oudaen. Achterin hal 8 ligt weer een indrukwekkend parcours met zand en hout klaar waar je zowel mountainbikes als gravelbikes kunt proberen. De hal áchter hal 8 is volledig gereserveerd om racefietsen uit te proberen.

Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je via deze link. Voor een overzicht van exposanten kun je hier terecht.

Oók entree voor E-Bike Experience en Fiets- en Wandelbeurs

Net als de voorbije twee edities, vormt de Bike Motion een drieluik samen met de E-Bike Experience en de Fiets- en Wandelbeurs. Met één toegangsbewijs kom je alle drie de beurzen binnen. Zo vind je dus alles op het gebied van sportief fietsen, e-bikes, wandelen en reisbestemmingen onder één dak voor één prijs

Programma en entree

Openingstijden
Vrijdag 28 februari: 10:00 – 21:00 uur
Zaterdag 29 februari: 10:00 – 17:00 uur
Zondag 1 maart: 10:00 – 17:00 uur

Locatie
Jaarbeurs, Utrecht

Entreekaarten
Dagkaart online: €13,00
Dagkaart aan de kassa: €16,00
Avondticket* online: €6,50
Avondticket* aan de kassa: €7,50
NS combi ticket online: €26,00
Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder toezicht van een volwassene gratis entree

*Avondticket: geeft alleen toegang tot Bike Motion op vrijdag 28 februari van 16:00 uur tot 21:00 uur.

Meer informatie en online ticketverkoop: www.bikemotionbenelux.nl

Geplaatst in Bike MOTION, Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments