#customizeyourbrake nog verder – Magura biedt nóg meer opties

#customizeyourbrake is al jaren het centrale thema bij Magura’s schijfremmen. Er zijn talloze ‘retrofits’ verkrijgbaar om de remmen in bediening én in looks compleet te transformeren.

Voor 2021 wordt het programma met opties nóg eens uitgebreid met extra remschijven, een vernieuwde Shiftmix en remgreep.

Het #customizeyourbrake programma was al breed. Zo kon je naast cruciale ‘performance’-upgrades zoals remblokken ook verschillende remgrepen krijgen om de remmen qua ergonomie beter bij je te laten passen. Ze kunnen het gevoel van de rem ook behoorlijk veranderen, zo merkten wij.

HC-W

Samen met Loïc Bruni werd een remgreep ontwikkeld voor grotere handen. De ‘HC Loïc Bruni’ is een aluminium greep waarbij 3D printtechniek werd gebruikt om tot een ‘gewichtsgeoptimaliseerd’ product te komen. Het setgewicht bedroeg 16 gram, maar dat kwam met een stevige prijs: € 79,90.

Magura HC-W vergelijk

Nu komt Magura met de HC-W (met ‘W’ van ‘Wide’). Dit is dezelfde remhendel als de HC Loïc Bruni, maar dan gemaakt doormiddel van het drukspuitgieten van aluminium, in plaats van 3D printen. Daarmee worden de kosten verlaagd, tegen een iets hoger gewicht. Magura maakt in hun persbericht geen melding van het exacte gewicht, wél van de prijs: € 39,90. De HC-W is per direct verkrijgbaar in twee versies voor zowel de Carbotecture als de Carbotecture SL remhendels.

MDR met centerlock en nieuwe diameters

Voor het ruigste gebruik — van zware e-mtb tot downhiller — heeft Magura de MDR-P remschijven. Dit is een zogeheten ‘floating disc’. Bij dit tweedelige ontwerp is het centrale deel in aluminium uitgevoerd, wat veel beter hitte afvoert. Precies dat wat je wil bij langdurig remmen of wanneer je de extra massa van een e-bike gecontroleerd tot stoppen wil brengen. Magura leverde deze remschijven met een diameter van 203 en 220 mm. Daar komt nu een 180 mm variant bij, waarmee dit ook voor je endurobike een zeer nuttige upgrade zijn. De MDR-P in 180 mm weegt 190 gram en kost — net als de andere diameters — € 55,00.

MDP-R 180 schijf

Voor iets minder ‘zwaar’ zwaar gebruik heeft Magura de MDR-C, waarbij de schijf uit één stuk bestaat. Ook deze schijven zijn — net als de MDP-R — een stuk stijver en geoptimaliseerd voor lang en hard remmen. Naast de versie met 6-montage gaten is die nu óók verkrijgbaar in een centerlock variant. Deze zal ook de reguliere Storm CL remschijven vervangen, die geheel uit het programma verdwijnen.

Tegelijkertijd heeft Magura voor beide MDR-C montageversies óók 160 mm varianten uitgebracht. De centerlock versies wegen 170 g (160 mm), 190 g (180 mm) en 225 g (203 mm) en zijn vanaf de herfst verkrijgbaar voor € 35,00. De 6-gaats uitvoeringen kosten € 30,00.

Magura MDR-C Centerlock schijven

Shiftmix 4 voor Shimano I-Spec EV

Vrijwel elke bike die momenteel met een Shimano aandrijfgroep én remmen wordt uitgeleverd, heeft een shiftermontage volgens het I-Spec EV principe. Dat geeft een mooie, compacte en relatief goed instelbare passing tussen remgreep, shifter en Shimano’s eigen dropperhendel, waarbij deze dus rechtstreeks aan de remgreep zijn gemonteerd… Wil je toch andere remmen monteren, dan mis je een losse klemband.

Magura Shiftmix 4

Magura had eerder Shiftmix adapters voor de twee eerdere I-Spec-versies die Shimano had (en er is ook een Shiftmix voor Sram’s Matchmaker montage). Magura introduceert nu de Shiftmix 4, die compatible is met Shimano’s laatste I-Spec-versie. Met deze adapter kun je een Shimano I-Spec EV shifters (van Deore tot en met XTR) combineren met hun remgrepen. Er is een rechtse en linkse variant, waarbij die laatste dus werkt met een shifter voor de voorderailleur en/of Shimano’s eigen mechanische dropperhendel. De Shiftmix 4 kost € 20,90 en is per direct leverbaar.

Magura Shiftmix 4 met Shimano shifter

Magura Shiftmix 4 met Shimano shifter

Bron: www.magura.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments