Magura customizing: HC Loïc Bruni remhendel en méér kleuropties

Sinds de introductie van de huidige generatie MT remmen in 2014 (alweer), blijft Magura met regelmaat updates lanceren. Bij de allereerste versie was de ergonomie van de hele remgreep niet het sterkste punt. Magura pareerde dat in de zomer van 2016 met de HC1 remhendel die als retro-fit leverbaar werd voor alle modellen. Inmiddels is die – min of meer – noodgreep (…) tot de kern verheven in de marketing met een eigen hashtag: #customizeyourbrake. Nu lanceert de Duitse firma nóg meer opties.

HC Loïc Bruni

Na de HC1 werd de HC3 remhendel geïntroduceerd. Die remhendel was het product van de samenwerking tussen Magura en Danny MacAskill. De HC3 wordt gekenmerkt door extra instelmogelijkheden, waarmee je de reikwijdte en modulatie van de remmen sterker kan beïnvloeden. Beiden 1-vinger remgrepen, net als de standaard aluminium en carbon remhendels van de verschillende MT modellen. Daarnaast is er ook nog een aluminium remhendel voor bediening met twee vingers.

Voor grotere handen introduceert Magura nu de HC Loïc Bruni die samen is ontwikkeld met… nou ja, vul zelf maar in. Deze Franse downhill Wereldkampioen vroeg zijn remmensponsor om grotere grepen. Magura zwengelde een 3D metaalprinter aan en produceerde een aantal aluminium prototypen. Inmiddels is de vorm definitief en is hij los verkrijgbaar voor mensen die nog géén Wereldkampioen zijn. Aan het productieproces verandert niets; de seriemodellen van de HC Loïc Bruni hendel worden ook in aluminium 3D geprint!

Het resultaat is, volgens Magura, en hendel die een laag gewicht (20 gram minder dan de standaard HC Aluminium hendel) combineert met een hoge stijfheid voor een direct remgevoel. Na het printen wordt de hendel nog eens gezandstraald en geanodiseerd, zodat er ook extra grip is. Niet geheel on belangrijk als je als winnaar onder aan de downhill je fiets niet in het publiek of de omheining wilt parkeren.

Links de 1-vinger HC Aluminium hendel, rechts zie je dat de nieuwe HC Loïc Bruni hendel beduidend verder van het stuur af staat en daarmee dus beter past bij grote handen.

De HC Loïc Bruni hendel is compatibel met alle MT remmen. Ze kosten €79,90, wegen 16 gram per set en zijn per direct leverbaar.

Individuele covers

De gekleurde ringen van de remklauwen zijn misschien een gimmick, maar wel één waarmee je je fiets een eigen uitstraling kunt geven. Je kan nu óók de covers van je remgrepen in die uitstraling meenemen. Voor de Carbotecture SL remgrepen (MT8, MT7, MT6, MT1893, MT Trail SL en MT Trail Carbon, vanaf modeljaar 2015) zijn er diverse standaard kleurenopties verkrijgbaar. Daarnaast kun je zelf kleurencombinaties óp de stickers samenstellen, of zelfs compleet custom versies bestellen… met het logo van je bike-team, of een foto van je kinderen…

De custom covers zijn online samen te stellen en zijn er vanaf €14,90.

Samenwerking met SQlab

Als je alle opties optelt, is het MT gamma inmiddels best omvangrijk. Het maakt de keuzes bij het samenstellen van een remmenset er niet makkelijker op. Met het thema #customizeyourbrake wilt Magura toch garanderen dat je de remmenset samenstelt die het beste past bij jou. Dat geldt niet alleen voor het aantal zuigers, het schijftype en de compound van de remblokken, maar ook wat het beste past bij je handen. Om daar een handje (…) bij de helpen, zijn ze een samenwerking aangegaan met de ergospecialisten van SQlab. Die ken je onder meer van de sturen, zadels en handvatten, zoals we die onlangs uitprobeerden.

Uit die samenwerking is een omvangrijke ‘Buyers Guide’ voortgekomen die je helpt om de juiste keuzes te maken. Je kan online de nodige informatie bekijken en lezen, en er is een interactief deel om je door de keuzes heen te leiden.

Bron: www.magura.com

Posted in Nieuws and tagged , , , , .

Reacties

avatar