Cyclon HQ Tyre Sealant – Synthetische tubeless latex

Op soms wat gehannes na, zijn er weinig redenen om je banden niet tubeless te maken. Wie wil er nou geen lagere rolweerstand, meer comfort én grip door lagere bandenspanning én een aanzienlijk kleinere kans op lekrijden?

Naast een goede combinatie van velg en band heb je ook een goed vloeibare dichtmiddel nodig. Het aanbod daarvan is legio en sinds kort is er nóg een optie bij: HQ Tyre Sealant van Cyclon.

Cyclon HQ Tyre Sealant, test, velozine, Cyclon, bandenmelk, melk, latex, vloeibare latex, tubeless, tubeless melk, tubeless banden

Cyclon HQ Tyre Sealant is iets dikker dan menig ander vloeibaar dichtmiddel. De blauwe spikkels zijn rubber partikels die helpen om grote gaten te dichten.

Synthetische latex

Cyclon HQ Tyre Sealant dichtmiddel is gebaseerd op synthetische latex en bevat geen ammoniak. Het tast dus je aluminium velgen of banden niet aan. Sommigen noemen vloeibare dichtmiddelen voor banden ook wel ‘melk’. Die term past hier niet helemaal. Het is iets dikker dan menig andere vloeibaar dichtmiddel. Je hoort het dus ook niet volop klotsen in je band.

En dat is misschien wel goed om in de gaten te houden. Menig biker in Nederland monteert namelijk nog redelijk dunne – niet echt tubeless-geschikte – banden op zijn fiets omwille van het lagere gewicht. Ik heb mijn lesje met dat soort banden wel geleerd; de praktijk leert dat het gewichtsvoordeel al snel teniet wordt gedaan, door de hoeveelheid latex die je nodig hebt om zo’n band luchtdicht te krijgen. Vervolgens biedt zo’n band ook nog eens weinig zijdelingse ‘support’. Goed: wil je je tóch graag dat soort banden tubeless maken, dan is de Cyclon HQ Tyre Sealant misschien minder ideaal. Het verspreidt zich namelijk niet snel en het zal dan ook een uitdaging zijn om een poreuze band snel genoeg volledig te kunnen doordrenken om hem luchtdicht te krijgen.

Pak je gewoon een fatsoenlijke tubeless-ready buitenband, dan heb je met deze HQ Tyre Sealant een dichtmiddel dat tot 6 mm gaten weet te dichten, aldus Cyclon. Enerzijds door de wat dikkere consistentie, anderzijds door de blauwe spikkels in het goedje. Dat zijn kleine stukjes rubber. Het is daarmee óók uitermate geschikt voor de racefiets, waar banden en dus de latex onder veel hogere druk staan.

Cyclon HQ Tyre Sealant, test, velozine, Cyclon, bandenmelk, melk, latex, vloeibare latex, tubeless, tubeless melk, tubeless banden

Aflezen op het etiket hoeveel je in je banden hebt gespoten, is lastig. Het Cyclon HQ Tyre Sealant blijft door zijn consistentie ook goed aan de binnenzijde van de fles hangen, waardoor je lang moet wachten voor alles gezakt is om écht te kunnen zien hoeveel er uit is. Tip: Gebruik gewoon een maatbekertje.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Cyclon levert de HQ Tyre Sealant in flacons van 140 ml voor €9,95. Er zijn ook flessen van 500 ml en 1000 ml leverbaar voor respectievelijk €24,95 en €34,95. Dit nieuwe dichtmiddel is bij je reguliere fietsenwinkel verkrijgbaar.

Bron: www.cyclon.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments