MTB-Card Zuid-Limburg 2020

Investeer in je eigen speeltuin!

Onlangs berichtten we nog over de 2020 mountainbikevignetten voor de Utrechtse Heuvelrug en Natuurmonumenten, Er zijn er echter méér. Ook in het uiterste zuiden van het land is er een ‘MTB-Card’. Niet verplicht, wél gewenst.

Met de MTB-Card draag je bij aan onderhoud én aanleg van nieuwe routes in Zuid-Limburg. Dat gaat hier over 490 kilometer aan singletracks, wegen en paden, maar daar blijft het niet bij…

De kaart wordt uitgegeven door de stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL), wat een initiatief is van diverse mountainbikeclubs in zuiden van ons land. Het doel: ‘Een modern Zuid-Limburgs en Euregionaal mountainbike routenetwerk ontwikkelen en faciliteren’, zo lezen we in hun factsheet. Het initiatief gaat dus over de grenzen: er zijn (letterlijk) aansluitingen met routes in Belgisch-Limburg.

Het is een organisatie met een lange adem. Gelukkig, want dat is nog steeds nodig bij de aanleg van routes, zoals we eerder ook al meldden. Niettemin werpt de harde labeur zijn vruchten af. In de voorbije periode wist de organisatie veel routes van upgrades te voorzien en kwam een geheel nieuwe, technische route op de Sint Pietersberg. Verder liggen er plannen klaar voor uitbreidingen met in totaal nog eens 115 kilometer aan routes!

Met de aanschaf van de MTB-Card ondersteun je MOZL en hun ruim 350 vrijwilligers in het behalen van hun doelstellingen en daarmee dus in je eigen speeltuin! De kaart is te koop voor €10,00 via het online Tickli-systeem van Visit Zuid-Limburg. Na de aanschaf van de MTB-Card kun je bij VVV-winkels en diverse fietswinkels een unieke framesticker ophalen, waarmee je kunt laten zien dat je MOZL ondersteunt.

De MTB-Card bestel je hier.

Bron en meer informatie: www.mozl.nl

Posted in Nieuws, Routes and tagged , , , , .