Daag jezelf uit: fiets door alle gemeentes met de Long Term Challenge!

“Even een rondje fietsen”, kent u die uitdrukking? Soms is dat ‘even’ iets meer dan een blokje om. Want dat rondje rond de kerk ken je onderhand wel en de mountainbikeroute in je achtertuin rijd je ook blind. Toe aan herdefinitie van ‘een rondje fietsen’? Toe aan een nieuwe uitdaging? Doe mee aan de Long Term Challenge in Nederland, België en/of Luxemburg. Hierbij is het doel dat je alle gemeentes aan doet. Wat er mee te winnen valt? Eeuwige roem en talloze herinneringen.

De bedenker van de Long Term Challenge, Frank van Moorsel, had al heel wat van zijn omgeving gezien. Maar ook ver daar buiten. Om uit zoeken waar hij nog niet geweest was, zocht-ie uit door welke Nederlandse gemeenten hij al wel had gefietst. De vervolggedachte was dan ook om uiteindelijk door alle gemeentes te fietsen. Dit idee vormde hij in 2018 om in een publieke uitdaging, inmiddels uitgebreid naar België en Luxemburg.

Long Term Challenge: op basis van Strava

De Challenge houdt op basis van je Strava-gegevens bij waar je gefietst hebt en bepaalt jouw score voor de Challenge. Er valt niets te winnen; het is uitdaging waarbij de eer en mooie ervaringen het grootste goed zijn. Voor velen is het stellen van een misschien onmogelijk lijkend doel hét middel om écht fanatiek aan de slag te gaan. De Challenge is zo’n doel.

Long Term Challenge

Ruim 23.000 fietsers

Op dit moment zijn er al meer dan 23.000 fietsers die op de Long Term Challenge website bijhouden door welke gemeentes ze gefietst hebben en dus wat hun score is. In totaal zijn er ruim 80 deelnemers die in Nederland of België alle gemeentes per fiets doorkruist hebben. Dat gaat dus over respectievelijk 352 of 581 gemeentes! 7 deelnemers hebben zelfs alle gemeentes in de BeNeLux doorkruist!

Inmiddels wordt de Challenge ook door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) ondersteund. Samen met Bioracer ontwikkelden zij een Long Term Challenge fietsshirt, zodat deelnemers met trots hun doelstelling kunnen uitdragen. Dat shirt is tot 14 juni nog te bestellen via de website.

Long Term Challenge Bioracer Fietsshirt

Zoek je dus nog een uitdaging, de Challenge is een flinke en is geheel naar eigen inzicht in te vullen. Er hangt geen tijdslimiet aan vast en het is compleet aan jezelf wat, waar, wanneer én hoe je fietst. Dat kan dus op de racefiets, mountainbike, gravelbike, stadsfiets, eenwieler… of combinaties van dit alles. Veel plezier!

Meer details via: www.longtermnlchallenge.nl

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments