Video | Signature Trails: de Plamort Trail, Nauders am Reschenpass (A)

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kunnen zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg Signature Trails. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze Signature Trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen de Signature Trail-video zien, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Flowen op de Zirm Trail

Wat hierboven in de kop Plamort Trail wordt genoemd, is in feite een combinatie van meerdere trails die aan elkaar gekoppeld zijn. Als je je met de Bergkastelseilbahn en de Zirmbahn naar boven hebt laten brengen, vindt je op 2.500 meter hoogte de ingang van de Zirm Trail. Dit afgelopen jaar aangelegde pad is een flowtrail volgens het boekje, met een non-stop opeenvolging van kuipbochten en glooiingen. Remmen? Dat is op deze goed aangelegde trail, zéker als je ‘m een paar keer gereden hebt, bijna niet nodig. Als je op de Zirm Trail lekker opgewarmd bent is het tijd om verder naar beneden te rollen.

Starten op bijna 2.500 meter hoogte.

De Zirm Trail.

Alm Trail

Onderaan de Zirm Trail start de Alm Trail, een superleuk pad door het bos. Hier geen gladgewalste kuipbochten, maar een lekker glooiend pad met hobbels, bobbels en keien. Een heerlijke trail voor wie zo graag zo nu en dan het luchtruim kiest. Wat dat betreft klinkt de naam dus lieflijker dan de trail eigenlijk is. Wat niet wil zeggen dat-ie moeilijk is. Maar opletten moet je zo nu en dan wel. Aan het eind van het pad, bij de verbinding met de Plamort Trail, kun je twee dingen doen: direct doorrijden of even pauzeren bij de Bergkastel-berghut. Het is de moeite waard hier even te stoppen, want het uitzicht vanaf het terras is subliem.

De Alm Trail.

De Bergkastel-berghut.

Tankversperring op Plamort Trail

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt Plamort Trail zelf is natuurlijk de tanksperre met bijbehorende bunkers die vlak voor de Tweede Wereldoorlog door de Italiaanse genie op dit gelijknamige hoogplateau zijn gebouwd om een eventuele inval van het Duitse leger te weerstaan. Uiteindelijk kwamen die Duitsers niet, maar de vestingwerken staan er nog. Omdat de Plamort een plateau is, is de trail hier relatief vlak. Zo kan je volop genieten van het uitzicht op het indrukwekkende Ortlermassief dat in het zuiden omhoog komt. Maar laat je niet in de luren leggen, want de grootste uitdaging zit er nog aan te komen!

Plamort Trail.

De beroemde tankwering.

Stuiteren op de Bunker Trail

Die uitdaging, dat is de Bunker Trail! Dit uitdagende pad ligt zo vol stenen en rotsen dat de vullingen uit je kiezen rammelen. De kaken blijven dus stevig op elkaar, totdat de trail je een dikke vijfhonderd hoogtemeters lager bij de Reschensee weer uitspuugt. Daar kan je op een gezellig terras aan de oevers even lekker het stof wegspoelen.

De Bunker Trail

Video: Plamort Trail, Nauders am Reschenpass

Sexten Signature Trails Video

Meer informatie

  • Uitgebreide informatie over mountainbikeregio Nauders Reschenpass vind je hier.
  • Voor meer informatie over mountainbike-accommodatie in Nauders klik hier.
Geplaatst in Trails en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments