UCI Pumptrack kwalificatiewedstrijd in Roosendaal

In het weekend voordat grote groepen en toeschouwers bij sportevenementen weer even in de ban gaan, vond in Roosendaal de Nederlandse kwalificatiewedstrijd voor het WK Pumptrack plaats. Ieder land mag namelijk zijn snelste rijders afvaardigen naar het WK Pumptrack…

En dat WK wordt pas in 2021 verreden. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat het dit jaar nog tijdens het WK Mountainbike in Leogang plaats zou vinden. Het programma in Leogang is al bommetje vol en vanwege de mondiale pandemie hebben UCI in overleg met Velosolutions en Red Bull besloten seizoen 2020 en 2021 te combineren.

Op een pumptrack rijden was voorheen een bezigheid mountainbikers om de skills wat bij te schaven. Door de aard van de parcoursen hebben ook steeds meer BMX-ers de weg naar de pumptracks gevonden, waardoor er een mooie kruisbestuiving ontstaat. De wedstrijden in Roosendaal lieten echter zien dat je wel van hele goede huize moest komen om de nationale BMX-top te verslaan. Het was dan ook géén verrassing dat bij de heren Niels Bensink met de eerste prijs naar huis ging en zijn vriendin Drew Mechielsen bij de dames de overwinning pakte.

Foto’s: Ydwer van der Heide

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments