Dirt Trails: Rondreizen in Amerika en Canada

Bezoek de mountainbikemekka’s aan de andere kant van de plas

Met het einde van het jaar in zicht is het een goed moment om na te denken over je ambities voor het nieuwe jaar. Eens een enduro proberen? Of misschien een marathon, of een nieuwe fiets kopen? Misschien wel onvergetelijke herinneringen maken tijdens een epische mountainbiketrip… in Amerika of Canada bijvoorbeeld.

Dirt Trails biedt voor 2020 de mogelijkheid om die ambitie waar te maken met rondreizen naar onder meer Whistler, Moab en Sedona!

Kees van Niejenhuis, oprichter van Dirt Trails trapt zijn nieuwe jaar nu al af met de lancering van zijn website en het aanbieden van meteen twee rondreizen. Eén in Amerika en één langs dé hotspots van de Canadese mountainbikescene. Hoewel het biken uiteraard dé hoofdmoot is, is er ook ruimte voor ontspanning én inspanning naast de fiets. Denk aan raften, kajakken, hiken, spotten van walvissen en beren.

Dirt Trail werkt samen met lokale gidsen om je ter plaatsen optimaal te kunnen laten genieten van de beste singletracks, vetste afdalingen, pittigste klimmen en de mooiste uitzichten. De rondreis in Amerika voert je langs het beste dat Utah en Arizona te bieden hebben. Je begint nabij het bekende Zion National Park en doet daarna Moab aan om vervolgens in Sedona tussen de rode stenen en cactussen over uitdagende trails te denderen. Deze rondreis begint en eindigt in Las Vegas en je doet ook hoogtepunten zónder de fiets aan zoals Arches National Park, Monument Valley en de Grand Canyon.

In Canada is British Columbia dé plek voor mountainbikers. Deze provincie biedt haast eindeloze mogelijkheden. Via een ferry begint de trip met een bezoek aan Cumberland. Een verlaten mijnstadje dat in de jongste jaren is getransformeerd naar een mountainbikehotspot. Via Squamish met haar natuurlijke en wereldwijd bekende trails als de ‘Half Nelson’, reis je door naar Whistler. Hier kun je helemaal los gaan in wat menig biker het beste bikepark ter wereld noemt. Oók buiten het bikepark zijn uitdagingen te vinden als de endurotrail ‘Lord of the Squirrels’. Ook bij deze trip zul je wilde dieren spotten. Volgens de gidsen zelfs óp de trails…


Data en prijzen

De belangrijkste aspecten van de twee reizen:

 • Rondreis British Columbia:
  • 4 juni tot en met 17 juni 2020;
  • Minimaal 9 deelnemers, maximaal 12 deelnemers;
  • Inclusief: overnachtingen, eten (alle ontbijt, gedeeltelijk lunch en dinner), shuttles en ander vervoer ter plaatsen;
  • Exclusief: retourvlucht naar Canada, fietsverhuur;
  • Prijs: €3.295.
 • Rondreis Utah en Arizona:
  • 7 april tot en met 20 april 2020;
  • Minimaal 9 deelnemers, maximaal 12 deelnemers;
  • Inclusief: overnachtingen, eten, shuttles en ander vervoer ter plaatsen;
  • Exclusief: retourvlucht naar Las Vegas. Echter: Zodra de reis op gegarandeerd vertrek komt te staan (minimaal 9 deelnemers) biedt Dirt Trails alle deelnemers een rechtstreekse vlucht met KLM aan. Deze valt als groepsreis meestal voordeliger uit dan het los boeken van vluchten.
  • Prijs €3.250.

Kijk voor een volledig overzicht van de reizen en overige mogelijkheden op de website van Dirt Trails.

Bron en meer info: www.dirttrails.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments