Mountainbikemuseum: Nieuws, en: doe met ons mee!

MTB Museum

Het Mountainbikemuseum, het geesteskind van Meester-verzamelaar én doorzetter Jeroen van Roekel; je leest er hier regelmatig over. Het is een uniek museum dat je gezien moet hebben, als het mountainbiken je lief is. Én om af en toe nog eens naar terug te keren. Want de collectie is enorm, wisselt geregeld en groeit nog steeds. Maar dat niet alleen…

Innovate or die!

Het zou een slogan van een merk kunnen zijn… Een goed museum hoort zich te ontwikkelen, en de bezoeker steeds iets nieuws te tonen. Dat begrijpt ook het Mountainbikemuseum. Naast de nog steeds groeiende vaste tentoonstelling, gaat het dit jaar namelijk aan de gang met…

 • Mediaruimte: Films kijken!

Misschien heb jij nog wel ergens een oude Hans Rey video liggen. Of een illegale kopie van New World Disorder IV op een rottende CD. Misschien ben je zelfs gaan biken na het zien van Kranked! Het mountainbikemuseum wil al die prachtige beelden bewaren en tonen aan het publiek. Er komt een mediaruimte waar je naar hartelust oude bikefilms kan bekijken!

 • Wisselexposities

Denk aan tijdelijke exposities van 30 fietsen met één thema. Dat kan een merk, een tijdsperiode, een land, een trend, of wat dan ook zijn. Dat maakt het dynamischer, spannender en daarmee nog meer de moeite waard om nog eens terug te komen.

 

mtbmkleinmeeting04

“Klein” is een te bescheiden omschrijving… voor Jeroen’s verzameling

Doe met ons mee!

We noemden Jeroen al een doorzetter. Het museum is er niet vanzelf gekomen. Hij heeft er keihard voor gewerkt en dat moet hij blijven doen om het te laten bestaan. Jij kan hem daarbij helpen! Pasgeleden las je hier nog de oproep van het Mountainbikemuseum om mee te doen met hun NL doet klussen op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. Uiteraard ben je ook na 11 maart van harte welkom om eens mee te helpen. Bardienst, catalogiseren, poetsen, onderhoud, tour guide, er is altijd wel iets te doen!

Daarnaast is het museum ook altijd op zoek naar leuke nieuwe manieren om inkomen te genereren. Sinds kort vind je die op de site van het museum. Dus ben je meer een gever dan een doener… lees dan verder!

Adopteer een fiets

Uiteraard kun je doneren. Maar is het niet veel leuker als je iets terugkrijgt voor je donatie? Dát dacht Jeroen ook, daarom kun je binnenkort een fiets adopteren! Hoe dat werkt? Als jij voor 100€ per jaar een fiets adopteert, dan krijg jij een naamsvermelding op de site én in het museum bij de fiets. Maar veel belangrijker: Op één of twee speciaal evenementen (met BBQ!) mag jij op deze fiets rijden. Een onvergetelijke rij-ervaring! Houd de site in de gaten, want binnenkort komen er circa 20 bikes beschikbaar voor adoptie. Het aanbod is dus beperkt, dus wees er snel bij!

Giant_SuperSierra05

Misschien was dit ook wel jouw eerste bike!

mountainklein01

Misschien heb je hier wel jaren voor gespaard!

Wordt Vriend van het museum

Het Mountainbikemuseum kan niet zonder Vrienden. Jeroen van Roekel zegt altijd: “MTB Museum, ons Museum!”. Vanaf nu is het mogelijk om Vriend te worden van het museum, door middel van een jaarlijkse bijdrage. Er zijn drie mogelijkheden:

Steel

Al vanaf 25€ per jaar kun je “Steel” Vriend worden, en krijg je het volgende:

 • gratis toegang tot het museum en koffie;
 • persoonlijke rondleiding door Jeroen van Roekel;
 • uitnodiging voor het jaarlijkse Vrienden-event.

Titanium

Wil je nog meer en heb je er nog iets meer voor over dan kun je “Titanium” Vriend worden voor 50€ per jaar. Dan krijg je bovenop het “Steel” pakket óók nog eens:

 • een prachtige ride in de omgeving van het museum met Jeroen met een groep deelnemers van minimaal 10 personen. (excl. Consumpties etc.);
 • Na de tijd BBQ of Italiaans buffet na afloop. Echt een aanrader!

Carbon

Ben je niet een vleselijke, maar een juridische entiteit (een bedrijf dus), dan is er het “Business Carbon Vriend” voor 150€ per jaar, met:

 • Gratis toegang tot het museum, met koffie;
 • Persoonlijke rondleiding door Jeroen van Roekel;
 • Doorklikbaar logo op de website;
 • 15% korting op uw eigen events op de locatie v.h. museum;
 • Korting op ‘het Pop-up Museum’ (retrobus, tien fietsen, The man and the Story) op uw eigen locatie;
 • Mogelijkheid om voor 35€ een reclamedoek in het museum te plaatsen.

BoulderIntrepid07

Misschien heb je hier wel nachten wakker van gelegen!!

Uiteraard zijn specifieke wensen ook altijd bespreekbaar! Denk aan uw logo bij de MTB afspuitplaats, logo op het schoolpleinhek, sponsoring van de 2e kleed- en doucheruimte, logo op de Retro VW Bus, et cetera.

Tekst: Lars Vogelenzang, Mountainbikemuseum

Geplaatst in Mountainbike museum, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments