Dutch MTB Trail Awards 2018: Stem mee!

Welke routes vallen dit jaar in de prijzen?

Vorig jaar werden voor het eerst de Dutch MTB Trail Awards uitgereikt. Een evenement waarmee mountainbikeroutebouwers in het zonnetje worden gezet als waardering voor hun harde werk. Dat krijgt dit jaar een vervolg en jij kan daaraan bijdragen! Bepaal met jouw stem welke routebouwer de Gouden Schop 2018 wint!

Het gaat behoorlijk goed in Nederland met de mountainbikeroutes. Meer en meer onderhoudsgroepen worden geformeerd en gedegen, planmatig onderhoud werpt zijn vruchten af. Bestaande routes worden opgewaardeerd en op steeds meer plekken kan de schop de grond in voor een compleet nieuwe route. Dit gaat niet vanzelf. Een mooie route is voor velen het enige zichtbare resultaat van het werk van een grote groep vrijwilligers. Er gaat voor een grote – en gelukkig nog altijd groeiende – groep mensen veel (vrije!) tijd zitten in het telkens nét weer wat leuker, uitdagender en duurzamer maken van de Nederlandse routes. Om deze mensen, hun werkzaamheden én de routes extra zichtbaar te maken en in het zonnetje te zetten, worden ook dit jaar de Dutch MTB Trail Awards uitgereikt!

6 categorieën

Net als vorig jaar worden er Awards uitgereikt in 6 categorieën. Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van betrokken partners, bepaalt welke routes een gouden routepaaltje mét een van deze titels op hun route de grond in mag slaan. Dit jaar worden er awards uitgereikt in de volgende categorieën:

  • Beste nieuwe route;
  • Meest toegankelijke route;
  • Meest natuurvriendelijke route;
  • Beste MTB Bikepark;
  • De aanmoedigingsprijs, en;
  • De Gouden Schop.

Vorig jaar ging de crew van de MTB route in Hellendoorn er met de hoofdprijs vandoor.

Publieksprijs: De Gouden Schop – Stem mee!

Vorig jaar won de route van Hellendoorn de prestigieuze Gouden Schop. Wie gaat er dit jaar met die hoofdprijs van door? Dat bepaal jij; het is namelijk een publieksprijs. Je kan stemmen op jouw favoriet uit de short-list van 25 routes. De short-list komt voort uit de top-25 van MTBroutes.nl, gebaseerd op reviews van de gebruikers.

Stemmen kan tot en met 29 september en doe je via deze link.

Uitreiking tijdens Trail Builders Summit

De Awards worden op 29 september uitgereikt bij Specialized Europe in ’s-Heerenberg, waar diezelfde dag de Trail Builders Summit plaats vindt. De NTFU organiseert samen met IMBA Europe, Tracks & Trails en Specialized de tweede editie van de Nederlandse Mountainbike Summit. Deze Summit is een kennisuitwisseling tussen vrijwilligers die routes en bikeparks aanleggen en onderhouden.

Zowel deze Summit als de uitreiking van de MTB Trail Awards zijn alleen te bezoeken op uitnodiging. Wil je deelnemen aan de Summit, kijk dan hier voor meer details en mogelijkheden om aan te melden. Voor het bijwonen van de uitreiking van de Awards stuur je een mailtje naar info@mtbtrailawards.com.

Bron en meer info: www.mtbtrailawards.com

Geplaatst in Events, Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments