Dutch MTB Trail Awards 2019: Stem mee, feest mee!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Welke routes vallen dit jaar in de prijzen?

Als je op een route rijdt, sta je dan ooit wel eens stil? Een mooi uitzicht, even genieten. Misschien met volle benen, maar het hoofd even leeg. Maar sta je ook wel eens stil bij hoe en door wie de route waarop je staat eigenlijk tot stand kwam?

Zo ja: je kunt natuurlijk keihard ‘dankjewel!’ roepen in het bos, maar volgens ons bereik je dan niet echt wat je wilt. Gelukkig is er een andere manier om je waardering te uiten.

Op 5 oktober worden voor de derde keer de Dutch MTB Trail Awards uitgereikt aan verenigingen, vrijwilligers en mountainbikeliefhebbers die zich inzetten voor de totstandkoming, aanleg en het onderhoud van mountainbikeroutes in Nederland. In 2017 werden de MTB Trail Awards in het leven geroepen om de tomeloze inzet van veelal vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Omdat we toch wel verwend zijn in Nederland met meer dan 100 mountainbikeroutes, reikt een vakjury prijzen uit in 5 categorieën:

Beste Nieuwe MTB Trail
Deze prijs is voor de beste nieuwe binnenkomer.

Beste MTB Trail Responsible Riding (Trail Etiquette)
De Nederlandse bossen zijn druk. Wij bikers delen het met andere recreanten zoals ruiters, wandelaars en vogelaars. Ondanks de ruim 200 specifiek aangelegde MTB-routes is een goede omgang met elkaar cruciaal. Deze prijs beloont we initiateven die de NTFU gedragscode en Trail respect op bijzondere wijze ondersteunen.

Natuurvriendelijkste MTB Trail
Naast rijplezier is het belangrijk om de routes zo natuurvriendelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder meer gelet op het voorkomen van de verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

Beste Bikepark
Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveau’s? En dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goede staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland.

De Aanmoedigingsprijs
Naast de erkenning voor de beste routes is er een aanmoedigingsprijs, oftewel een Award voor een route die wel wat extra aanmoediging verdient en een boost kan gebruiken.

Publieksprijs: De Gouden Schop – Stem mee!

Er is nog een zesde categorie en dat is misschien wel de meest felbegeerde: de Gouden Schop. Dít is de publieksprijs, waarbij jij dus bepaalt welke route je favoriet is. Vorig jaar won de route van Amerongen. Wie wint hem dit jaar? Je kan stemmen op jouw favoriet uit de short-list van 25 routes. De short-list komt voort uit de top-25 van MTBroutes.nl, gebaseerd op reviews van de gebruikers.

Vorig jaar ging de onderhoudscrew van MTB Heuvelrug naar huis met de Gouden Schop doordat de route van Amerongen door jullie verkozen werd tot de beste van Nederland. Wie wint hem dit jaar…?

Stemmen kan tot en met 1 oktober 2019 en doe je via deze link.

De prijsuitreiking: vrij toegankelijk!

Net zoals vorig jaar vindt de prijsuitreiking plaats bij Specialized Europe in ’s-Heerenberg. Nu echter met dat verschil dat jij er ook bij kan zijn! Het evenement op zaterdag 5 oktober is namelijk geheel vrij toegankelijk. Je kan dit perfect combineren met een rit op de mountainbikeroute van Zeddam, die vlak voor de deur van Specialized voorbij komt. Je kan je fiets afspoelen na afloop en je kan jezelf verder nog uitdagen met een sprong in de Bigairbag of het pompen op een heuse pumptrack.

Geplaatst in Events, Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments