E*13 breidt bandenassortiment uit: S/S semislick

Het Amerikaanse E*13 blijft z’n assortiment alsmaar uitbreiden. Waar het vroeger enkel chainguides en kettingbladen maakten, was levert E*13 ondertussen ook wielen, zadelpennen, cassette’s, 12-speed conversies en banden. Nieuwkomer binnen dat gamma is de “S/S” – een semislick met serieuze zijnoppen. Althans, voor de gravity rijders is het een semisick… De S/S heeft namelijk op het loopvlak een profieldiepte de vergelijkbaar is met een gemiddelde XC band!

E*13 zet zelf de band in hetzelfde segment als de Maxxis HighRoller Semislick, zijn opvolger Minion SS en de Schwalbe Rock Razor: een snelle achterband voor dikke fietsen en droog terrein. Bij het ontwerpen van het noppenprofiel is de focus immers gelegd op zijdelingse grip, een voorspelbare overgang van loopvlak naar zijnoppen, en goede remtractie. Zodoende zijn de hoge zijnoppen voorzien van snedes voor extra flexibiliteit en staan ze pal naast de noppen op het loopvlak. Die laatste zijn voorzien van enkelzijdige inkepingen, om voldoende grip te leveren bij remmen zonder snel te verbuigen en weg te slijten.

De S/S is verkrijgbaar in drie verschillende karkassen: de LG1 DH serie voor downhillgebruik, de LG1 EN serie voor endurogebruik en de TRS variant voor XC/trail. De LG downhill banden hebben een dual-ply karkas, de andere zijn single-ply. Binnen die series zijn er ook nog twee varianten: de Plus edities krijgen een aramidelaag onder het loopvlak. Bij de Racevarianten loopt de aramidelaag door het hele karkas, voor extra weerstand tegen scherpe stenen en stootlekken. Alle modellen zijn vouwbaar en beschikbaar in 27,5×2,35″ en 29×2,35″.

Zoals je vermoedelijk al kan raden is hiermee de LG1 DH Race in 29″ veruit de zwaarste telg (1190 g) en de TRS Plus in 27,5″ de lichtste (865 g). De rest valt er tussenin. De adviesprijs voor Plus-varianten bedraagt €59,95 – voor Race-edities betaal je een tientje extra.

Kan je er behalve op de rotsen van zuid-Frankrijk en in het plaatselijke bikepark ook in Nederland mee uit de voeten? Dat gaan we binnenkort proberen…

Meer info: bythehive.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments