8 maart: Eénmalige terugkeer Bergrace Off the Road!

Nog één keer ouderwets afzien op groot alles-in-één-afscheidsevenement in Wageningen

Het is alweer heel wat jaren geleden dat de Stichting Bergrace om allerlei externe redenen stopte met de ‘Bergrace Off the Road’ mountainbikewedstrijden. Donders jammer, want de Bergraces waren populair vanwege de mooie parcoursen, de goede sfeer en de laagdrempeligheid.

Voor wie daar goede herinneringen aan heeft, of benieuwd is naar ‘hoe dat dan ging vroeger’ is hier goed nieuws: er komt nog één laatste Bergace Off the Road op zondag 8 maart, op de Wageningse berg!

De kartrekkers van Stichting van Berg tot Berg race zijn ondertussen vér voorbij de pensioengerechtigde leeftijd en gaan er na 36 jaar mee stoppen. Maar niet vóór een mooi eindfeestje! Op 8 maart kun je namelijk niet alleen biken, maar ook rennen tijdens deze ‘Bergrace alles in één’. Maar ja, wie gaat er nu rennen als hij kan biken? Daarom hier meer informatie over de mountainbikewedstrijd.

Ouderwets afzien, heerlijk!

Wedstrijden en parcours

De Bergrace Off the Road vindt plaats in de bossen van landgoed Oranje Nassau Oord aan de noordzijde van de Wageningse Berg. Start/finish is boven op de Wageningse Berg. Er zijn twee verschillende wedstrijden met elk een eigen starttijd:

  • 75 minuten: start 13:15
  • 105 minuten: start 14:30

Het -door Tracks and Trails uitgezette- parcours is circa 7,5 km lang en heeft redelijk wat hoogteverschil, met diverse lange stukken, maar ook met flink wat bochtenwerk. Supertechnisch wordt het echter niet.

Permance en vermaak

Alle wedstrijden komen samen bij het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg. Daar haal je niet alleen je stuurbord af of kun je na-inschrijven, maar ontvang je ook je prijs -dat wil zeggen, als je top 5 rijdt. Bij het hotel speelt ook een band en je kunt ongetwijfeld van alles te eten kopen. En je kunt er zelfs gratis op de foto met het hotel op de achtergrond.

Voor inschrijven tot 2 maart!

  • Voor-inschrijven kan via deze link, tot maandag 2 maart, 19.00 uur;
  • Meedoen kost je €14,95;
  • De startvolgorde wordt bepaald door de datum van inschrijving;
  • Na-inschrijven kan tegen een meerprijs van €2,55 op 7 maart van 10.00 tot 17.00 uur op Dolderstraat 8 in Wageningen én op 8 maart van 11.00 uur tot een half uur vóór de start bij het hotel.

Ieder in de prei-zen!

Bij je inschrijving zitten – Bergrace traditiegetrouw – nogal wat extra’s. Zo mag je het speciale herinneringsstuurbord houden, krijg je een medaille, ingewikkelde kortingsmunten op allerlei producten in de Bergrace-shop en… een gratis prei aan de finish!

Prei? Jawel. Stichting Bergrace ondersteunt hiermee Zorgboerderij en Landwinkel De Hoge Born in Wageningen. Deze biologische zorgboerderij biedt psychiatrische zorg gaan mensen met een chronische problematiek. Bij je inschrijving kun je -als je wilt- doneren aan deze zorgboerderij. Stichting Bergrace verdubbelt dat bedrag . Het past allemaal bij het laagdrempelige en breedtesportkarakter van de Bergraces.

Adres en parkeren

  • Fletcher Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen;
  • Parkeren kan langs de Gerneraal Foulkesweg, de zijstraten en de Scheidingslaan in het bos;
  • Gelet op het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoekt de organisatie je vriendelijk om zoveel mogelijk te carpoolen. Is nog eens gezelliger ook.

Meer informatie www.bergraceallesineen.nl

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto: Coen de Jongh

Geplaatst in Bergrace, Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Heeremans
Peter Heeremans
2 maanden geleden

Geachte meneer of mevrouw.

Hier bij wou ik vragen of het eeniigsins mogelijk is om op de dag zelf inschrijven. Voor de bergrace op 8 maart.

Met vriendelijke groet
Peter.heeremans