Enduro World Series 2018

…en hoe jij ook mee kunt doen!

Met de herinnering aan de EWS in Finale Ligure nog vers in mijn geheugen, heeft de organisatie alweer de locaties voor 2018 bekend gemaakt én… nu ook gecommuniceerd hoe jij (ja, jij ja!) ook kunt deelnemen aan één of meer evenementen om je te meten met de besten van de wereld.

EWS 2018 agenda

Eerst maar eens de wedstrijden in een overzichtje… Zuid-Amerika is voor de meesten hier waarschijnlijk een te grote hap uit de vakantiedagen en de 8% vakantiegeld die je per jaar krijgt. De Europese wedstrijden zijn echter prima te bereizen in een lang weekend of weekje. Het zuid-franse Olargues, gelegen in de streek waar al meermaals de Epic Enduro verreden wordt, is qua locatie en trails volgens ons heel erg de moeite. Ook de combi Petzen/Jamnica op de grens van Oostenrijk en Slovenië is een nieuwkomer op de EWS kalender. In onze ervaring is Slovenië een land waar je oneindig singletrails kunt rijden. Dat gezegd, onze ervaringen met Oostenrijk zijn doorgaans nat.
De overige Europese wedstrijden op de kalender – La Thuile, Ainsa en Finale – zijn oude bekenden en hoeven denk ik geen nadere introductie.

Round 1 – 24 – 25 March, Lo Barnechea, Chile
Round 2 – 31 March – 1 April, Manizales, Colombia
Round 3 – 13 – 14 May, Olargues – Montagnes du Caroux, France
Round 4 – 30 June – 1 July, Petzen – Jamnica, Austria/Slovenia
Round 5 – 21 – 22 July, La Thuile, Italy
Round 6 – 12 August, Whistler, Canada
Round 7 – 22 – 23 September, Ainsa Sobrarbe, Spain
Round 8 – 29 – 30 September, Finale Ligure, Italy

Om je alvast nog wat lekkerder te maken, de highlights van La Thuile in 2016:

Hopelijk is het weer komend jaar iets minder zoals dat dit jaar was, het hoogtepunt… of beter laagtepunt daarvan was de wedstrijd in Millau, waar het begon te regenen en niet meer ophield.

Voor nog meer inspiratie kun je op het YouTube-kanaal van de Enduro World Series kijken… daarmee kom je het komende weekend wel door!

Meedoen?

Heb je zin gekregen? Dan zijn er vier manieren om mee te kunnen doen:
1) Donderdag 7 december kun je je inschrijven voor events, waarna via loting bepaald wordt wie van de inschrijvers daaraan mee mag doen.
2) Punten verdienen tijdens Qualifier evenementen, zodat je op de zogenaamde ‘Reserved’ lijst komt die je sowieso van deelname aan de officiële EWS verzekerd. Onder andere voorafgaand aan de EWS in Olargues, Ainsa en Finale Ligure vind een qualifier event plaats.
3) Wildcard: als je op een of andere manier uitzonderlijk talent toont, heeft de organisatie slechts 20 wildcards beschikbaar.
4) Last minute plaatsen: als er in januari – nadat alle teams, reserved lijst, wildcards en lotterij – nog plaatsen over zijn, dan worden deze op first come, first serve basis aangeboden aan eenieder. Daarvoor moet je 22 januari in je agenda noteren.

Alle details staan uitgebreid beschreven op de How to enter site van de EWS. Voor de wedstrijden in Italië moet je beschikken over een licentie (met UCI nummer). Voor de overige wedstrijden zijn UCI daglicenties beschikbaar. Hou er overigens ook rekening mee dat om een medisch attest gevraagd kan worden.

Zie ook de algemene informatie van de EWS:
http://www.enduroworldseries.com/want-to-race-in-2018-everything-you-need-to-know-is-right-here/

Geplaatst in Enduro, Nieuws, Video Vrijdag en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments