Enduro World Series

Enduro… het klinkt toch een beetje als een combinatie van Euro en duur. Maar het schijnt DE mountainbike discipline van 2012 te zijn en als het aan Chris Ball, voormalig chef de mission van de DH World Cup, ligt de discipline van de toekomst.
Ball heeft samenwerking gezocht met de organisatoren van de franse Enduro Series Coupe de France, met de Italiaanse SuperEnduro en met Crankworx, die afgelopen jaar in Les Deux Alpes hun eerste Europese Crankworx event neergezet hebben. Op 4 december zal de kalender bekend gemaakt worden, maar er wordt gesproken over 7 wedstrijden. Die wedstrijden zouden aanvankelijk onder UCI vlag verreden worden, maar zoals met de 4X discipline haakte die organisatie af. Waarschijnlijk was dit mede de reden dat Chris Ball afscheid nam van de UCI om zijn ideeen onder een andere vlag voort te zetten.

In hoeverre deze World Series (met wedstrijden wereldwijd?) een succes gaat zijn in 2013, geen idee. Het zal lastig zijn om soortgelijke aantallen rijders en team aan te trekken als de World Cup dat de afgelopen jaren heeft gedaan. Als we echter kijken naar evenementen als Megavalanche, SuperEnduro en Trans Provence, dan zien we haast XC marathon achtige toestanden: alles van Pro tot liefhebber rijdt rond. Met dergelijke aantallen slaat Chris Ball met deze stap misschien wel de spijker op de kop. Mountainbiken is immers vooral een doe-sport en pas daarna een kijk-sport.

Ohja, en ze hebben in deze social network tijden natuurlijk ook een FaceTube pagina…

Als voorproefje op deze Enduro World Series doen we gewoon alsof dit ook een Video Vrijdag is:

Bluegrass Enduro tour 2013, dit lijkt zowaar een Europese serie te worden.

Highlights Trans Provence 2012

SuperEnduro Finale Ligure

CJ

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Spot het VZ-shirt!!