EuroBike 2012 – Tribute

Trends spotten. Dat is altijd een onderdeel van ons bezoek aan de EuroBike. We hebben het al uitvoerig gehad over schijfremmen op de racefiets en de cyclocrosser en natuurlijk die nieuwe wielmaat.

Bij het kleurgebruik zien we ook vaak trends. De voorbije jaren was er een terugkomst van de in de jaren ’90 zo populaire anodisatie kleuren. Daarnaast is ook de combinatie van glanzend en mat zwart ook nog steeds populair bij vele ontwerpers, naast de altijd aanwezige – en daarmee eigenlijk geen trend – kleur rood. Dit jaar zetten die trends zich door, maar opvallend is dat niet meer. Dat fluor en neon kleuren een nieuwe kans lijken te krijgen is dat wel. Volgend jaar ook massaal terug aan de spletter paintjobs? Je kan het ook niet doen, komt in eens in me op. Maar daar bleef het niet bij; onze EuroBike-crew ontdekte dit jaar nòg een trend op kleurgebied. Een niche wellicht, maar we zien het maar als een collectieve erkenning van de branche…

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto’s: Pieter d’Haens en Dennis Jöris

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
11 jaren geleden

Ik maar denken dat DE kleur voor 2013 zwart/carbon met een blauw streepje was.

Victor
Victor
11 jaren geleden

Ah, en nu dus keuze aan sponsoren en onderdelen zat met matchende kleurstellingen!

Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Sweet man, ik zou wel een bike willen in die kleuren. Maar ik weet niet hoe het matched met mijn nieuwe groene freeride broek. ;-)