EuroBike 2017 – Rotor 2INpower & Revolver naaf

Meer nauwkeurige vermogensmeter voor MTBers en nieuw achternaafconcept


 

Vorig jaar doken we de blubber in met Rotor’s vermogensmeter voor de mountainbike: INpower. Deze op hun REX gebaseerde crankset heeft de meetapparatuur in de holle aluminium as zitten die verbonden is met de linker crankarm. Hij meet dan ook slechts het vermogen dat je levert met je linkerbeen. Op deze manier waren de kosten relatief laag te houden. Relatief, want vermogensmeters blijven vrij prijzige systemen. Om tot een totaalvermogen van linker- en rechterbeen te komen wordt het gemeten vermogen van het linkerbeen ‘simpelweg’ maal 2 gedaan.

Voor die mountainbikers die dat nog té onnauwkeurig is (geen twee benen zijn hetzelfde namelijk), komt Rotor nu met een 2INpower. Juist; een systeem dat het vermogen van beide benen meet.

Lars werpt een eerste blik op het systeem dat eveneens perfect gepaard kan worden met de ovale kettingbladen van het Spaanse merk. Daarnaast duikt hij in de werking van onlangs gelanceerde navenset, waarbij een iet wat eigenzinnig vrijloopsysteem in de achternaaf is toegepast bestaande uit een cilindrisch palletje en een ring met halfronde tanden aan de binnenkant…

Meer informatie: www.rotorbike.com

Tekst: Lars Vogelenzang
Video: Dennis Jöris

Geplaatst in EuroBike, EuroBike 2017, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments