EuroBike 2017 – Round up gallery #1


 

De EuroBike is groot. Heel groot. Onmogelijk om alles te coveren. Ook niet voor onze rap lopende en pratende videoreporter Lars. Gewapend met een fotocamera legden we ook nog het nodige vast. Het mag dan andermaal een EuroBike-editie zijn met weinig écht groots nieuws, er was nog altijd genoeg te leuks en moois te vinden. Vandaag de eerste van twee foto gallerijen met dat wat ons nog meer op viel.

Eén van de belangrijkste trends die we zagen, is de toename in het aantal aanbieders van aandrijfcomponenten. Now8 is een Oostenrijks label. Zij toonde deze Facile 12 speed Shimano (ja!) 11-48t cassette. Ze leveren er ook een specifieke shifter bij, die ze in Azië betrekken. De cassette wordt overigens deels door KCNC vervaardigd.

Vorig jaar zagen we ze nagenoeg op elke stand. Een trend in wording? Nee, toch niet. Bikepacking is populair, maar een volkssport wordt het niet. Deze EuroBike zagen we de specifieke producten alleen terug bij de toegespitste merken zoals Revelate.

Gewoon strak en beslist géén singlespeed. De Nieuw Zeelandse Zerode Taniwha carbon enduro fully met 160 mm veerweg en Pinion 12-speed gearbox.

IRC stoft een klassieke naam af en laat hem prijken op een geheel nieuwe band.

E*Thirteen laat er geen gras over groeien. Naast wielsets en cranks pakken ze flink door op aandrijfcomponenten met hun cassettes. Ze namen diverse samples mee om het productieproces van de cassette-delen uit één stuk, te laten zien.

Hoewel de EuroBike DemoDays eerder dit jaar plaats vonden, kon er ook op deze beurs nog volop getest worden. Dankzij het weer was de animo echter uh… laag.

Beslist niet over en uit: hardtails verkopen nog steeds.

Bij Stan’s wordt de Valor carbon wielset van de troon gestoten als de absolute top in het programma door de nieuwe Podium SRD. De carbon velg met een interne breedte van 23 mm. Het profiel is echter dus danig vormgegeven én gepatenteerd dat concurrenten – volgens Stan’s – naar 25 mm breedte moeten gaan om dezelfde breedte/bolling van de band te krijgen zónder inbreuk te maken op hun patent. De velg is geoptimaliseerd volgens hun RiACT concept waarbij de velg in verticale richting bewust niet super stijf is. De 29″ wielset weegt 1279 gram en is daarmee gericht op cross country racers met een flinke portemonnee; de set zal zo’n €2.400 gaan kosten.

Het Nederlandse label van betaalbare accessoires, gereedschappen, lampen, kleding, brillen… (ja, van wat eigenlijk niet?) toonde op de EuroBike haar nieuwe logo: een combinatie van het cijfer ‘3’ en de letter ‘B’. Triple B dus; zoals wij het ook al jaaaaren noemden…

…daarnaast introduceerde een nieuwe kledingset voor mountainbikers, die strak en doordacht oogde.

Sportvoeding… elke jaar zien we weer nieuwe namen. En als de meest voor de hand liggende namen al in gebruik zijn, dan verzin je toch wat anders. Liefst iets dat meteen een beeldmerk geeft. Of het iets te maken moet hebben met de inhoud? Laat ik in dit geval hopen van niet!

Pearl Izumi toonde onder meer haar nieuwe X-Project P.R.O. Voorzien van een carbon zool die lopen nog enigszins toelaat. Mooie kleur, mooie afwerking, maar je mag voor ruim €350 ook niets anders verwachten.

“Als ge ut niet mir wit, is er nog altijd PUR of kit…” Spank spuit sturen en velgen vol met PUR schuim. Nee, het zal geen PUR zijn, want dat hard iets te veel uit. Het idee achter de schuimvulling is dat dit extra schok dempend zou zijn.

… maar je kan er ook je band mee vullen zoals MrWolf dat doet.

Aan wielfabrikanten is beslist geen gebrek. Elke EuroBike weer verbazen we ons over het aantal en elk jaar staan er ook weer nieuwe labels… Tijd voor wat “Bezint eer ge begint”…?

Foto’s: Mark ten Napel, Dennis Jöris, Jeroen van den Brand

Geplaatst in EuroBike, EuroBike 2017, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments