Gerrit Gaastra on Tour: Testdag Idworx Bikes in Otterlo

Met lezingen bij Bongers Bikes en Rein Veenendaal

De qua geometrie behoorlijk radicale Rapid Rohler van Idworx die we onlangs op deze site presenteerden, kan je op zaterdag 11 maart tijdens de Idworx testdag in Otterlo nu zelf proberen. Idworx-baas en -ontwerper Gerrit Gaastra is er zelf bij om tekst en uitleg te geven. Bovendien geeft Gaastra op donderdagavond 9 en vrijdagavond 10 maart een lezingen bij Bongers Bikes in Apeldoorn en Rein Veenendaal in Veenendaal.
Gerrit Gaastra on Tour: Testdag Idworx Bikes in Otterlo

Idworx Bikes-testdag met lezingen van Gerrit Gaastra bij Bongers Bikes (9 maart) en Rein Veenendaal (10 maart).

Zaterdag 11 maart: Idworx testevenement in Otterlo

Met de Rapid Rohler gooit Idworx’ Gerrit Gaastra de knuppel wederom in het hoenderhok. In plaats van de huidige lang-en-lui trend te volgen, is deze nieuwe Rohloff-mountainbike namelijk juist korter en steiler dan gebruikelijk. Dat kinkt gek, maar rijdt verrassend lekker, zo hebben we zelf tijdens een test van de Rapid Rohler kunnen vaststellen. Ook benieuwd naar de Rapid Rohler? Of naar een van de andere mountainbikes uit de collectie van Idworx Bikes? Op zaterdag 11 maart kun je ze zelf proberen. Dan neemt Idworx namelijk een flinke hoeveelheid testbikes mee naar de mountainbikeroute van Otterlo, aan de rand van de Veluwe. Het rondje van Otterlo is zo’n 17 kilometer lang en heeft een kleine vierhonderd hoogtemeters. Het is, zo weten we uit ervaring, een hele leuke route, dus neem ook gerust je eigen bike mee. Voor de route geld geen vignetplicht.

Donderdag 9 maart en vrijdag 10 maart: lezingen van Gerrit Gaastra

Idworx’ oprichter en eigenaar Gerrit Gaastra, die sinds jaren in Duitsland woont, is zelf ook in Otterlo aanwezig. Daarnaast geeft hij voorafgaand aan de testdag een tweetal clincis over mountainbike-geometrie, banden, velgen en cranks. En vertelt hij natuurlijk meer over z’n nieuwste creatie; de Rapid Rohler. Tevens zal Gaastra terugblikken op ruim 35 jaar mountainbikehistorie met leuke anekdotes en verhalen uit zijn Canadese tijd.

Daarnaast is de allereerste eerste Idworx, de Double D, bij de presentaties te zien. Bij z’n introductie in 2000 was deze mountainbike vanwege z’n toentertijd radicale ontwerp goed voor drie pagina’s in het Duitse blad BIKE, nu is het een museumstuk. De Idworx Double D is ook in het Arnhemse Mountainbike Museum te zien. Op donderdagavond 9 maart is Gaastra bij Bongers Bikes in Apeldoorn, vrijdagavond 10 maart is hij bij Rein Veenendaal in Veenendaal.

Meer info en inschrijven op:

Rapid Rohler testen? Kom dan op zaterdag 11 maart naar de Idworx-testdag in Otterlo.

Over Gerrit Gaastra

Gerrit Gaastra is een telk uit een Friese fietsdynastie. Zijn overgrootvader was de oprichter van Batavus en zijn vader begon met Koga. Gerrit Gaastra is dus flink geïnfecteerd met het fietsvirus. Niet alleen als maker, maar ook als rijder. In de jaren 80 werkte en woonde hij in Canada, waar hij werkte voor onder andere Rocky Mountain en crosscountry- en downhillwedstrijden reed. In 1999, inmiddels gevestigd in Duitsland, begon Gaastra met Idworx, een merk dat het ontzorgen van de fietser als doelstelling had (en heeft). Veel zaken die nu normaal zijn, werden toen door Idworx gepioniert. Denk aan een luie balhoofdbuis en dikke 2.35 inch banden.

Naast zijn eigen merk is Gaastra ook actief voor andere partijen in de fietsindustrie, waaronder Schwalbe. Al die gekke bandennamen? Een groot aantal is door GG bedacht. Ondanks dat hij inmiddels aan de verkeerde kant van de vijftig zit, rijdt hij nog steeds actief xc-wedstrijden. Sterker, afgelopen jaar nog werd GG in Noordrijn-Westfalen kampioen in de seniorenklasse.

Meer info op idworx-bikes.de/nl

Gerrit Gaastra on Tour: Testdag Idworx Bikes in Otterlo

Afgelopen jaar werd Gaastra kampioen van NRW in de seniorenklasse.

Gaastra is ook een fanatiek endurorijder.
Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments