Gravel series 2019: ‘Liberation’

Wellicht heb je al eerder gehoord van de Gravel Series Limburg. Misschien was je er zelf één of meerdere ritten bij. Zo niet: zaterdag  13 oktober is je laatste kans van dit jaar. En anders: niet getreurd, ze hebben namelijk nú al nieuws over volgend jaar! Opmerkelijk nieuws.

Maar eerst nog even dit: je kán er de 13e nog bij zijn.

Was de eerste editie nogal een heftige voor veel mensen, aanstaande zaterdag wordt het wat minder technisch. Dat beloofde organisator Cross Border Cycling al eerder. Wij verwachten sowieso een mooie route, die start en eindigt in Banholt. En als het weer nog een beetje meewerkt… wordt het zéker een mooie dag. Dus wat weerhoudt je? Je kan op de gravelbike, crosser of zelfs op de mountainbike meedoen. Nog wel even dit: als de ondergrond nat is in Limburg, dan wordt hij snel glad. Een bandencheck vooraf is dus beslist aan te raden…

De eerste rit was prachtig…

…ook al was hij voor een lichte graveler hier en daar wel érg technisch…

‘Liberation’ edities 2019… Themaracen, anyone?!

5 mei 1945 werd Nederland officieel bevrijd van de Duitse bezetting. Een groot deel van Nederland, waaronder Limburg, was echter al in september 1944 bevrijd. Volgend jaar precies 75 jaar geleden dus.

Dit was voor Cross Border Cycling de aanleiding om de Gravel Series 2019 het thema “bevrijding” mee te geven. Die vinden dan plaats op 5 mei en ergens in september. Op die dagen kun je -letterlijk- naast die mooie paden in Zuid-Limburg allerlei historische plekken en personen tegenkomen. Denk aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, oorlogsmonumenten, maar zelfs WOII re-enactors op en langs de route! Een opvallend en mooi initiatief, wat de ritten ongetwijfeld extra bijzonder zal maken. Meer informatie volgt.

…ook altijd historisch verantwoord… vlaai!

Meer informatie en inschrijven: www.crossbordercycling.eu

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto’s: Toine Overbeek

Geplaatst in Events, Gravel, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments