Help Schoorl uit de brand

Onze vrienden van MTB Noordwest hebben je hulp nodig… of eigenlijk, alle mountainbikers in Nederland hebben je hulp nodig! Want wie is er nou nog nooit op de mountainbike route van Schoorl geweest en heeft toen gedacht: “het is een rot eind weg, maar wat een mooi parcours zo in de duinen”.
Nu hebben er in diezelfde duinen in 2011 flinke (aangestoken) branden gewoed. Als gevolg daarvan heeft Staatsbosbeheer een hoop verbrande bomen inmiddels gekapt en wordt een groot deel van het aangetaste gebied teruggegeven aan de natuur. Hierin past een mountainbike route niet langer, met als gevolg dat er een nieuw traject uitgestippeld is. Om voor de aanleg de nodige financien te hebben, dingt de route nu mee naar een prijs van het EOCA, een vereniging van outdoor bedrijven die jaarlijks geld ter beschikking stellen aan projecten met een sportieve en natuurgerichte doelstelling.

Meer achtergrond informatie van MTB-Noordwest.

Stemmen kan hier!

Doe het niet voor ons, doe het niet voor MTB-Noordwest, maar doe het voor jezelf en alle andere mountainbikers in Nederland!

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Ik! Nog nooit in Schoorl geweest.

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Ik was twee weken geleden nog in Schoorl, niet om te fietsen maar om er voor het eerst in m’n leven te wandelen. Er zijn nog veel geblakerde stukken daar… Heb gestemd voor Schoorl.

MTB Noordwest is trouwens al lange tijd goed bezig naar mijn inschatting. Ze zouden dit succes zeker verdienen!

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

geen biertjes voor gratis, in ieder geval… Mijn nieuwsgierigheid is ook wel gewekt.