Herinnering – 8 maart: Eénmalige terugkeer Bergrace Off the Road!

Nog één keer ouderwets afzien op groot alles-in-één-afscheidsevenement in Wageningen

Onlangs konden we met vreugde aankondigen dat er nog één keer een editie plaats zal vinden van de roemruchte Bergrace Off the Road! Op 8 maart zal de allerlaatste Bergrace ooit verreden worden op de Wageningse Berg.

De inschrijving is nog open tot 2 maart, dus wees er snel bij!

In 2014 stopte de Stichting van Berg tot Berg Race om allerlei redenen met de ‘Bergrace Off the Road’ mountainbikewedstrijden en sloeg een gapend gat in de Nederlandse XC-wedstrijdkalender. De wedstrijden stonden vooral bekend om hun mooie parcoursen; vaak rondom Arnhem, maar ook de Goudsberg in Lunteren bleek een ongekend toffe setting. Elke wedstrijd had wat weg van een festival en daarmee was het ook zeer aantrekkelijk voor toeschouwers. Bovenal waren ze laagdrempelig; je had geen wedstrijdlicentie nodig en je kon zelf bepalen hóe lang je wilde afzien door de onderverdeling in wedstrijdcategorieën op tijd: 75, 105 of 150 minuten. Het was zodoende een interessant wedstrijdconcept voor zowel amateur als top XC-wedstrijdrijders, alsook marathonrijders én bikers die eens wilde proeven van het wedstrijdrijden.

Inmiddels zijn we 6 jaar verder en is het gat eigenlijk nooit opgevuld. De kartrekkers van de Stichting zijn inmiddels vér voorbij de pensioengerechtige leeftijd en na 36 jaar stoppen ze dan ook volledig met de Stichting. Dat doen ze echter met een mooi eindfeest! De Stichting organiseerde ook loopwedstrijden en pakt dat nu samen in één allesomvattend, eenmalige terugkeer van het Bergrace Off the Road-concept, op zondag 8 maart, op de Wageningse berg!

Ouderwets afzien, heerlijk!

Wedstrijden en parcours

De Bergrace Off the Road vindt plaats in de bossen van landgoed Oranje Nassau Oord aan de noordzijde van de Wageningse Berg. Start/finish is boven op de Wageningse Berg. Er zijn twee verschillende wedstrijden met elk een eigen starttijd:

  • 75 minuten: start 13:15
  • 105 minuten: start 14:30

Het -door Tracks and Trails uitgezette- parcours is circa 7,5 km lang en heeft redelijk wat hoogteverschil, met diverse lange stukken, maar ook met flink wat bochtenwerk. Supertechnisch wordt het echter niet.

Extra oproep naar dames voor de 105 minuten!

Hoewel er voor zowel de 75 als 105 minuten nog ruimte is voor deelnemers, doet de organisatie in het bijzonder nog een beroep op dames die de uitdaging van 105 minuten afzien aan willen gaan.

Permanence en vermaak

Alle wedstrijden komen samen bij het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg. Daar haal je niet alleen je stuurbord af of kun je na-inschrijven, maar ontvang je ook je prijs – dat wil zeggen, als je top 5 rijdt. Bij het hotel speelt ook een band en je kunt ongetwijfeld van alles te eten kopen. En je kunt er zelfs gratis op de foto met het hotel op de achtergrond.

Voorinschrijven tot 2 maart!

  • Voorinschrijven kan via deze link, tot maandag 2 maart, 19.00 uur;
  • Meedoen kost je €14,95;
  • De startvolgorde wordt bepaald door de datum van inschrijving;
  • Na-inschrijven kan tegen een meerprijs van €2,55 op 7 maart van 10.00 tot 17.00 uur op Dolderstraat 8 in Wageningen én op 8 maart van 11.00 uur tot een half uur vóór de start bij het hotel.

Ieder in de prei-zen!

Bij je inschrijving zitten – Bergrace traditiegetrouw – nogal wat extra’s. Zo mag je het speciale herinneringsstuurbord houden, krijg je een medaille, ingewikkelde kortingsmunten op allerlei producten in de Bergrace-shop en… een gratis prei aan de finish!

Prei? Jawel. Stichting Bergrace ondersteunt hiermee Zorgboerderij en Landwinkel De Hoge Born in Wageningen. Deze biologische zorgboerderij biedt psychiatrische zorg gaan mensen met een chronische problematiek. Bij je inschrijving kun je -als je wilt- doneren aan deze zorgboerderij. Stichting Bergrace verdubbelt dat bedrag. Het past allemaal bij het laagdrempelige en breedtesportkarakter van de Bergraces.

Adres en parkeren

  • Fletcher Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen;
  • Parkeren kan langs de Gerneraal Foulkesweg, de zijstraten en de Scheidingslaan in het bos;
  • Gelet op het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoekt de organisatie je vriendelijk om zoveel mogelijk te carpoolen. Is nog eens gezelliger ook.

Meer informatie www.bergraceallesineen.nl

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto: Coen de Jongh

Geplaatst in Bergrace, Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments