Intense Primer 29 – 29″ Carbon trailbike

De Spider 29C revised

Jarenlang vertrouwde Jeff Streber zijn creaties toe aan een handvol lokale werknemers die aluminium omvormden tot industrieel ogende fullies met het voor hen typische VPP veersysteem. “Made in the USA” was troef bij Intense Cycles. Een belangrijke troef, maar het bleek ook voor hen niet houdbaar. In 2011 lanceerde ze de Carbine, gemaakt van carbon, als opvolger van de aluminium Tracer 2. Langzaam maar zeker volgden meer modellen gemaakt met het zwarte vezelmateriaal en vandaag onthult het merk de Primer 29.

CMeagher_160517_1476_Intense

Spider 29C – Revised

De Primer 29 moet je zien als de vervanger van de Spider 29C. De aluminium en carbon Spider 275 kregen eerder dit jaar een update. Nu is het tijd aan de 29er met een herzien ontwerp en met een nieuwe naam. Qua veerweg verandert er niets: Er is 115 of 130 mm veerweg achteraan (te veranderen door de demper anders op de hevel aan te sluiten), gecombineerd met een voorvork met 140 mm veerweg.

Wat wél verandert is de manier waarop de veerweg achteraan wordt aangesproken. Intense blijft trouw aan het VPP concept, maar heeft het systeem eerder bij de update van de Spider 275 al veranderd en die laatste versie van het systeem vindt nu ook zijn weg naar de Primer 29. “JS Tuned Suspension” heet dat; Jeff Streber’s interpretatie van het VPP concept dat ze lange tijd in basis deelden met Santa Cruz (patenten). De onderste link is verplaatst en zit nu boven, in plaats van onder de trapas. Hierdoor is de achtervork te verkorten, is het geheel stijver en meer afgestemd op de nieuwste generatie meer-lineaire dempers. Daarnaast zijn de hoekcontactlagers en assen in de scharnieren verbeterd en onderhoudsvriendelijker gemaakt.

Er zullen twee varianten worden aangeboden. De ‘normale’ versie met een full carbon frame en aluminium hevels en een SL versie, waarbij de bovenste hevel ook in carbon is uitgevoerd en de bouten van titanium zijn. Laatst genoemde zou daarmee in totaal 300 gram lichter zijn.

Bij de geometrie doet Jeff hetzelfde als wat anderen doen: Iets langer, iets luier. Lang en lui: De 2016-2017-mode.

Scroll naar links of rechts voor meer foto’s

IntensePrimer29Geo

Uitvoeringen en prijzen

Intense… dat is niet alleen de merknaam, maar ook de impact op je portemonnee. De Primer 29 wordt als complete fiets in 4 afmontagevarianten beschikbaar. De Factory Build zal ongetwijfeld niet de meest bestelde zijn voor ruim €11.000… Een los frame kost €3.998. De Factory en Pro Build maken gebruik van het lichtste frame. De Expert en Foundation Builds van het iets goedkopere, 300 gram zwaardere model. De frameset is altijd de lichtste variant.

 

Factory Build € 11.898,00
Pro Build € 7.898,00
Expert Build € 6.798,00
Foundation Build € 5.298,00
Frameset € 3.998,00

 

Scroll naar links of rechts voor meer foto’s

Bron en meer info: www.intensecycles.com
Distributie in de Benelux: www.vossportsvision.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments