Speciaal voor de Olympische Spelen: Specialized Torch collectie

Mocht je onder een steen hebben geleefd, of (hopelijk) beter: Vooral op de fiets ergens in de natuur hebben gezeten de voorbije weken en de memo over de Olympische Spelen hebben gemist; ze beginnen over 3 dagen! Uiteraard kijken we uit naar het weekend van 20 en 21 augustus. Dan mogen de geselecteerde landvertegenwoordig(st)ers ter dikke-banden-fiets aan de slag voor het eremetaal. Aanstaande zaterdag is het al de beurt aan de mannelijke strijders met het dunne rubber. Daags daarna rijden de dames hun koers.

Uiteraard zijn landen trots op hun atleten, maar dat geldt even zo voor hun sponsoren. Ze zijn trots op ze als uithangbord van hun merk, maar anders dan bij reguliere wedstrijden (lees: niet Olympische Spelen) mogen ze daar tijdens de Spelen geen rechtstreekse sier mee maken. Het weerhoudt bedrijven niet om toch actief promotie rond de Spelen te maken voor, met en op haar producten. Specialized gaat zelfs zover om een complete collectie in het teken te zetten van de Spelen.

Met de passende naam ‘Torch’ zijn er diverse complete fietsen (race en MTB), frames en accessoires verkrijgbaar. Het unieke aan de fietsen is dat ze in een kleur gespoten zijn die onder invloed van temperatuur verandert. Boven de 22˚C verandert het ‘warm oranje’ naar ‘levendig geel’.

De Torch collectie fietsen:

  • Tarmac Comp – €2.999
  • Amira Comp – €3.699
  • Epic FSR Comp Carbon World Cup – €3.699

De Torch collectie frames:

  • S-Works Tarmac – €3.299
  • S-Works Amira – €2.999
  • S-Works Epic FSR World Cup – €3.699

Ook de Evade helm is verkrijgbaar met de veranderende kleur. Diverse passende kledij zoals fietsshirts, bibs, handschoenen, en sokken hebben het kleurverloop ook, maar dat niet-actief. Nou ja, tenzij je aan de slag gaat met de temperatuurknop van je wasmachine.

De Torch collectie is verkrijgbaar via een select aantal Specialized dealers.

Bron: www.specialized.com/torch

Posted in Nieuws and tagged , , , .