Komoot lanceert Trail View voor makkelijkere routeplanning

Street View voor trails

Wie zijn routes uitstippelt via applicaties als Komoot ontkomt niet aan twijfel of dat ene pad in de route nou wel zo’n goed idee is. Is het nu verhard, kansloos mul zand of juist een uitdagende singletrack? Komoot lanceert daarom nu Trail View. Met behulp van slimme techniek weet Komoot afbeeldingen van gebruikers in te zetten om specifieke trailsegmenten voor iedere gebruiker zichtbaar te maken.

Net als zoveel applicaties is Komoot voor een deel techniek, maar voor een (groot) deel data die de gebruikers generen. Zo kun je niet alleen routes uploaden op Komoot om te delen en andere Komoot-gebruikers leuke paadjes laten ontdekken, je kunt ze ook laten zien. Veel gebruikers uploaden namelijk foto’s bij hun avonturen. Véél foto’s, ruim 15 miljoen inmiddels. Door middel van kunstmatige intelligentie weet Komoot nu foto’s en kaarten bij elkaar te brengen om iedere gebruiker zo een blik op een trailsegment te geven. Dé truc is dus dat deze nu kunt zien zonder dat je het specifieke avontuur hoeft te bekijken waarbij de foto origineel is ge-upload.

Komoot Trail View

Komoot Trail View: Street View voor trails

Op de nieuwe Komoot Trail View-kaart tonen groene bolletjes de plaatsen waar andere gebruikers foto’s hebben toegevoegd. De kunstmatige intelligentie die Komoot  toepast, zorgt er voor dat er alleen foto’s te zien zijn die paden en trails tonen. Het algoritme haalt namelijk foto’s met daarop bijvoorbeeld gezichten, dieren, landschappen en gebouwen uit de selectie. Komoot Trail View kun je dus zien als een (weliswaar beperkte) Street View-optie die je kent van Google Maps en Google Earth, maar dan voor offroad-paadjes.

De nieuwe Trail View-optie vind je nu onder de routeplanner op Komoot. Onderstaande video laat je zien hoe de nieuwe optie werkt:

Bron: www.komoot.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments