Komoot breidt Premium-versie uit met live tracking

De route-app Komoot voegt aan zijn Premium-versie een live tracking-functie toe. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen real-time hun locatie delen met familie en vrienden, ook geeft deze nieuwe functionaliteit inzicht in de route die gevolgd wordt, de verwachte aankomsttijd en het batterijniveau van de mobiele telefoon waarop de app draait.

Komoot Live tracking

Zeg jij thuis regelmatig dat je een lange fietstocht te gaan maken, maar rij je in plaats daarvan linea recta naar de kroeg voor een potje biljart met de maten? Dan zit jij waarschijnlijk niet te wachten op de live tracking-functie. Deze functie is vanaf nu beschikbaar bij het Premium abonnement van route-app Komoot. En dat kan handig zijn voor gezinsleden, huisgenoten of vrienden; ze weten dan exact waar je uithangt wanneer je met de tweewieler de natuur intrekt. Zeker wanneer je solo rijdt, is het ook nog eens extra veiligheidsvoorziening. Maar ook al rij je niet solo en is veiligheid niet het doel; het thuisfront kan precies op tijd de warme maaltijd klaar hebben staan bij je terugkomst van je episch tocht.

Komoot data in live tracking

Niet versneld je telefoon leeg

Daarnaast wordt bovendien informatie verschaft over de verwachte terugkomtijd en het batterijniveau van de mobiele telefoon waarop de app draait. Volgens Komoot trekt de live tracking-toepassing niet versneld je telefoon leeg; de functie stuurt alleen locatie-updates als gezinsleden of vrienden meekijken. Wie dat zijn bepaal je zelf. Merk daarbij op dat de volger(s) géén Komoot-account nodig hebben!

Een Komoot Premium-abonnement kost € 59,99 per jaar. Het Premium-pakket omvat onder andere het weerbericht voor de routelocatie, sport-specifieke kaarten, planners voor meerdaagse tochten en vaste korting bij een aantal online-fietswinkels.

Bron en meer info: www.komoot.nl

Geplaatst in Nieuws.
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander
Alexander
2 jaren geleden

Dit is een heel interessant feature als je solo rijdt en al eens af en toe een val maakt…

Maar:

Zonder live tracking van Komoot houdt mijn iPhone 6S batterij het als volgt uit:

  • met navigatie en 4G aan : ong 1 uur
  • met navigatie en vliegtuigmodus en energiespaarstand : ong 3.5 uur (kaart off-line opgeslagen)

Live tracking heeft 4G verbinding nodig, en 1 uur mtb is voor me helaas onvoldoende.
Mijn batterij is volgens Apple nog steeds “healthy”.

Ik lees graag andere ervaringen van iPhone users.

Grtn,
Alexander