22-25 september 2022 | Endura Renegade Gravel Ride in het Roergebied

Gravelen in onwaarschijnlijke omgeving

Trap iets te laat op de rem als je op de snelweg richting Venlo suist en je staat in het Duitse Roergebied. Deze industriële agglomeratie associeer je misschien niet snel met fietsen, laat staan met mooie trails voor de gravelbike. En toch biedt het gebied volop mogelijkheden. Zoveel zelfs dat er een evenement over meerdere dagen wordt georganiseerd: de Endura Renegade Gravel Ride van 22 tot en met 25 september.

Endura Renegade Gravel Ride – Gravelbiken in het Roergebied

Tijdens de Endura Renegade Gravel Ride gravel je dwars door het Roergebied, bekend om zijn (inmiddels deels vergane) industriële omgeving. Foto: Dan Zoubek

Gravelbike & Industrieromantik

Laat het maar aan de Duitsers over om met een term als ‘Industrieromantik’ op de proppen te komen. Naast verrassend véél groen en gravel ‘ohne ende’ is dat echter precies wat je mag verwachten bij de Endura Renegade Gravel Ride. Verspreid over 3 dagen kom je met je gravelbike op bijzondere, haast onwaarschijnlijke plekken in het oude industriële hart van Europa: het Roergebied.

De organisatie heeft samen met Gravel Club Ruhrpott, Rheinland en Köln/Bergisches Land diverse gravelroutes uitgezet die je op eigen tempo kunt rijden. Op vrijdag 23 september heb je de keuze uit twee routes, waarbij beide routes langs de lunchplek in Bottrop komen. Zaterdag 24 september mag je kiezen uit drie routes en zondag 25 september is er nog de ‘Hangover Strecke’. En die naam heeft de route niet voor niets. Want gedurende het hele weekend sluit je de dag af rondom de grill en bij een goed vuurtje horen naast sterke verhalen dito drank…

Endura Renegade Gravel Ride – Gravelbiken in het Roergebied

Collega Mark reed vorig jaar ook al door het gebied, tijdens de lancering van de de GV500-kledingserie van Endura. Foto: Dan Zoubek

Endura GV500 Gravel – Insulated Jacket

Foto: Dan Zoubek

Kamperen in tent bij de Schwalbe Gravel Games

De eerste nacht, van donderdag 22 naar vrijdag 23 september, slaap je in tweepersoonskamer in de Sportschule Wedau. Voorafgaande kun je met een koude versnapering in de hand de laatste nieuwtjes van Endura, Rose Bikes en Ortlieb bekijken. In de dagen daarna overnacht je in een tent. Die kun je zelf meenemen, maar je kan ook gewoon een tent huren.

Het tentenkamp staat overigens opgesteld op het terrein van de Schwalbe Gravel Games die ook van 22 tot en met 25 september plaats vinden. Dit jaar markeert te de tweede editie van dit gravelfestival, waar je met gelijkgestemden kunt relaxen in niet al te gedwongen sfeer, met diverse (ludieke) wedstrijden, een expo-gedeelte met een scala aan gravel-specifieke producten en diverse eetgelegenheden. Eigenlijk alle ingrediënten die de mountainbikewedstrijd-scene van de eerste dagen zo leuk maakte… In dat opzicht is het enige dat echt anders is, het gegeven dat iedereen nu met een krom in plaats van een recht stuur rondbanjert.

Endura Renegade Gravel Ride: Kosten en opties

Deelnemen aan de Endura Renegade Gravel Ride meerdaagse kost € 190,-. Dat is een all-in prijs inclusief alle overnachtingen, ontbijt, avondeten en zoveel Chimpanzee-energierepen totdat ze je nek uit komen. Neem je liever zelf géén tent mee, dan kun je voor € 25,- extra een tent huren gedurende 3 avonden. Er zijn maximaal 30 tenten te huur, dus twijfel niet te lang voor je je inschrijft.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: renegade-gravelride.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments