Lezyne goes digital and fat

Digitale handpomp en compacte pomp voor fat- en plusbikes

Digital Pressure Drive

Digitale technieken: Onderdeel van het dagelijkse leven op zowat alle fronten. Je ontkomt er niet meer aan. Zelfs niet op de fiets. Schakelen kan tegenwoordig digitaal, je vork en demper kun je digitaal bedienen en inmiddels ook je dropperpost.

Vanaf nu kun je onderweg ook digitaal je bandenspanning instellen met Lezyne’s nieuwe Digital Pressure Drive. Simpel gezegd is dit de bekende Pressure Drive handpomp, waar op de aluminium behuizing een digitale uitlezing is voorzien. Niet meer raden wat de bandendruk is, maar exact meten dus.

Lezyne_DigitalPressureDrive01

De pomp kan tot 8.3 bar (120 psi) pompen en is voorzien van een losse flexibele slang die gekoppeld kan worden aan Schrader of Presta ventiel. Druk aflaten kan via het Air Bleed System (ABS) dat in de kop van de slang geïntegreerd is. De slang wordt opgeborgen in de zuigerstang van de pomp, waardoor deze uiterst compact blijft en dus gemakkelijk achter in je shirt of je rugzak meegenomen kan worden. De Digital Pressure Drive kost €69,95.

Micro Floor XL

Fatbikes en Plusbikes: Dikke banden, lage druk maar véél lucht. Als je zo’n band lek rijdt, ben je met een compacte fietspomp wel even bezig met pompen. Lezyne brengt hierin verlichting met de Micro Floor XL pomp. Dit is een draagbare handpomp met een groot volume en daarmee geschikt voor het oppompen van dikke sloffen. De pomp bestaat voor het grootste gedeelte uit aluminium en heeft een compacte, opklapbare roestvaststalen voet om hem stabiel op de grond te zetten zodat je fatsoenlijk kunt pompen.

Lezyne_MicroDriveXL01

De maximale druk die je kunt bereiken is 2.4 bar (35 psi), maar als je dikke sloffen zó hard op wilt pompen voor de bewuste trail voor je, heb je eigenlijk de verkeerde fiets bij je… Ook deze pomp komt met de ABS Flip Chuck die aan zowel Schrader als Presta ventielen gekoppeld kan worden en waarmee je druk nauwkeurig kunt aflaten.

De pomp weegt 367 gram en heeft een adviesverkoopprijs van €59,95.

Meer informatie: www.lezyne.com
Distributie in Nederland: Oneway Bike Industry

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments