Lezyne Smart Connect: personaliseer je LED lampen met je smartphone

Begin dit jaar testten we nog de Connect Drive lampenset van Lezyne. Een compacte, krachtige LED lampenset mét een draadloze bediening. Met de lamp op het hoofd (of zelfs op het stuur) hoefde je dankzij de remote je hand nauwelijks van je handgreep te nemen om tussen de standen van de lampen te schakelen. Een welkome optimalisatie; het is handiger dan telkens zoeken naar kleine rubberen knop boven op de lamp.

Maar Lezyne’s lampen hebben typisch veel, heel veel standen. Soms is het merendeel niet eens zo nuttig bij je trip en zou je liefst zelf kunnen bepalen tussen welke standen je kan schakelen. Die wens komen ze nu tegemoet met Smart Connect.

Lezyne lanceert meteen 3 losse lampen en 2 lampensets met Smart Connect. Bij deze lampen kan in combinatie met de Lezyne LED Ally-app voor iPhone en Android smartphones je de lichstanden aanpassen én personaliseren. Je kan 4 standen voorprogrammeren en gemakkelijk een achterlicht meenemen in je setup. Dit achterlicht bedien je vervolgens met de knop op de voorlamp.

Maar de Smart Connect applicatie gaat nóg verder. Zo krijgen binnenkort de compatibel Lezyne GPS-computers ook een LED-weergavescherm. Via dat scherm kan je dan de lichtstanden rechtstreeks veranderen. Het mooie is dat deze functie straks gratis beschikbaar zal zijn via een firmware-update.

Smart Connect lampen

Mega Drive 1800i

De Mega Drive 1800i levert tot 1.800 lumen, heeft een maximale batterijduur van 148 uur en een gewicht van 206 gram. Daarmee is ‘ie geschikt voor serieuze nachtritten. De lamp is te gebruiken in combinatie met het Smart Connect Systeem én de Remote Switch, zoals we die begin dit jaar mee op pad namen. In totaal heeft de lamp 7 lichtstanden. De adviesprijs is €149,95. Optioneel is een ‘loaded kit’ leverbaar inclusief KTV Pro Smart Rear (gekoppeld), Infinite Light power pack en de Direct X-Lock houder. Deze uitgebreide versie kost €299,95.

Super Drive 1600XXL

Met een prijs van €119,95 kun je deze lamp het beste zien als de goedkopere, en met een gewicht van 193 gram de iets compactere variant van de Mega Drive 1800i. De opbrengst is met 1.600 lumen nog altijd flink en de batterijduur is eveneens maximaal 148 uur. Ook deze lamp is compatibel met de Remote Switch.

Connect Smart Pair

Deze set is samengesteld uit een voorlamp met een maximale opbrengst van 1.000 lumen (‘daylight flash’ stand) en de KTV Smart 75 achterlamp. De voorlamp weegt 152 gram, de achterlamp weegt 45 gram. De maximale batterijduur van de voorlamp bedraagt 87 uur. Met 19,5 uur lijkt de achterlamp beduidend korter mee te gaan, maar in de praktijk zul je die waarschijnlijk nooit lang op zijn maximale stand gebruiken. Deze Connect Smart Pair heeft een adviesprijs van €99,95.

KTV Pro Smart Pair

Blijf je op relatief goed verlichte wegen en paden, dan kun je af met minder lumen aan de voorzijde van je fiets. De KTV Pro Smart Pair is dan voldoende. Deze combineert de KTV Smart 75 achterlamp met 75 lumen met een uiterst compacte voorlamp met 200 lumen opbrengst. Deze voorlamp heeft in zijn meest zuinige stand een batterijduur van 20 uur.

KTV Pro Smart Rear

Tot slot is de KTV Smart 75 ook lós verkrijgbaar. Deze kan je dus met je losse Mega Drive 1800i of Super Drive 1600XXL combineren tot één set.

Bron: www.lezyne.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Tags: , , , ,
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments