Luistertip: Knabbel en Babbel Podcast

Anne Tauber en Lotte Koopmans babbelen over mountainbiken en alles daaromheen

Anne Tauber (25) gooide meermaals hoge ogen als marathonschaatster. Zo won ze in 2018 bijvoorbeeld de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Haar schaatsactiviteiten combineert ze sinds wat jaren óók met mountainbiken. En dat gaat niet geheel onverdienstelijk. In tegendeel; samen met Anne Terpstra strijdt ze mee tussen de wereldtop om podium plaatsen bij de cross country wereldbeker. Zo werd ze in 2019 nog 4e bij de wereldbeker in Albstadt en 5e in Val di Sole.

Tauber in stijl als eerste over de finish bij het NK cross country in Watersley in 2019.

Lotte Koopmans (26) combineert haar carrière als arts op de spoedeisende hulp in Boxmeer met mountainbiken op hoog niveau. Ze werd 4e op het NK cross country in 2019 en overall winnaar van de 3 Nation Cup in dat zelfde jaar. Ze heeft ook een lange adem; zo werd ze 14e op het WK Marathon afgelopen jaar.

Foto: www.instagram.com/knabbelenbabbelpodcast

De dames zijn bevriend en trainen vaak met elkaar. Dat gaat vrijwel altijd gepaard met een hoop gebabbel. En dat leverde dan ook hun bijnamen Knabbel en Babbel op. Sinds enige tijd nemen ze dat gebabbel ook op. In hun Knabbel en Babbel Podcasts ‘kletsen zij ronduit over mountainbiken, training, wedstrijden en alles wat ze mee maken. Ondertussen kijken ze met een schuin oog naar de wetenschap en brengen ze je ook daarvan op de hoogte’, zo lezen we op Spotify.

In hun eerste aflevering stellen ze zich voor, lichten ze toe hoe ze aan hun bijnamen komen — en wie van de twee dus Knabbel en wie Babbel is — en behandelen ze thema’s als het trainen en wedstrijdrijden in tijden van corona. Deze pilotaflevering duurt al bijna een vol uur; ze doen hun naam dus eer aan. Ze hebben de smaak te pakken en sinds maandag staat inmiddels aflevering 3 op Spotify. De podcasts zijn afwisselend en de thema’s zijn interessant, óók als je de wedstrijdscene niet zo volgt.

Je kunt Knabbel en Babbel volgen via Spotify.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments