Michelin lanceert tweede generatie Force en Wild banden

Nieuw allmountain-rubber uit Frankrijk

Met de Force AM2 en de Wild AM2 brengt Michelin de tweede generatie van deze allmountain-banden. Beide nieuwe banden bieden volgens de Franse bandenmaker meer grip, zouden beter bestand tegen lekrijden en meer ondersteuning bieden. Ze komen beide in 27.5 en 29 inch en in de breedtematen 2.4 en 2.6 inch.

Michelin Force AM2

De Force AM2 is volgens Michelin een snelle band voor hardere ondergronden en gemengd terrein. De band heeft een richting gebonden loopvlak dat licht zou rollen, maar tegelijkertijd veel rem- en bochtentractie genereert. Om de rolweerstand te verminderen heeft het loopvlak in het midden wat langere noppen. De inkepingen in de noppen zouden de tractie optimaliseren. De schoudernoppen, die zijn geïnspireerd op die van Michelins downhillband DH22, bieden volgens de makers in bochten grip en stabiliteit en leveren daarbij een voorspelbaar karakter op.

Michelin Force AM2 band

Michelin Wild AM2

Ook de nieuwe Wild AM2 is bedoeld voor gemend terrein, maar dit model zou vanwege het agressievere profiel meer thuis zijn op zachtere ondergronden. Daarbij ligt er minder accent de rolweerstand. De centrale noppen zijn geïnspireerd op die van de DH34-band, voor optimale grip bij remmen. Net als bij de Force AM2 zijn schoudernoppen afgeleid van de DH22. Volgens Michelin biedt deze opstelling een grote mate van controleer- en voorspelbaarheid. In z’n persbericht rept Michelin er niet over, maar op de foto hierboven is te zien dat de nieuwe AM’s een mooi setje kunnen vormen. Voorop de grippy Wild AM2, achter de lichter rollende Force AM2. En dat soort setjes, daar zijn we wel fan van.

Wild AM generatie 2

GUM-X-technologie en Gravity Shield-technologie

De rubbermix en het karkas van beide banden zijn volgens Michelin gemaakt om een optimale mix te realiseren van grip, rolrendement, levensduur, gewicht en lekbestendigheid. Bij Michelins dual-compound GUM-X-technologie is het centrale deel van het loopvlak harder, terwijl het rubber van de schouderblokken juist zachter is. De Gravity Shield-karkastechnologie voorziet in een van hiel tot hiel lopende structuur met een hoge vezeldichtheid. Deze zou stoot- en steeklekken effectief tegengaan. Een driedubbele 60 TPI karkaslaag zou, zo meldt Michelin, voor stijfheid en stabiliteit zorgen zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Karkas tweede generatie Michelin AM2

De nieuwe Michelin Competition Line-banden zijn vanaf april 2021 beschikbaar.

Band Afmeting Gewicht
Michelin Force AM2 27.5×2.40 980 gram
Michelin Force AM2 27.5×2.60 1.070 gram
Michelin Force AM2 29×2.40 1.040 gram
Michelin Force AM2 29×2.60 1.130 gram
Michelin Wild AM2 27.5×2.40 980 gram
Michelin Wild AM2 27.5×2.60 1.070 gram
Michelin Wild AM2 29×2.40 1.040 gram
Michelin Wild AM2 29×2.60 1.130 gram

Bron en meer info: motorcycle.michelinman.com/bicycle/mtb

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments