Video – Monday Blues: exploreren kun je leren

Wanneer ben jij voor het laatst op pad gegaan zónder vooraf je route uit te denken? Juist dit gegeven wordt deze tijd maar al te vaak opgehangen aan de gravelbike, maar je kunt natuurlijk op elke bike zo’n avontuur maken.

Hoe dan ook, het concept van een lange rit met slechts het einddoel als een vast gegeven spreekt menigeen aan. Het besef van tijd en ‘zijn’ verandert. En dat kan bijdragen aan het loskomen van de dagelijkse sleur, zeker in tijden van lockdowns en thuiswerken.

Om de drang naar escapisme verder te voeden en de Monday Blues te doorbreken hier wat inspiratiemateriaal. Immers: exploreren kun je leren.

Focus lanceerde zopas nog de Altas gravelbike. ‘A bike to make you lose’; bijvoorbeeld door in drie dagen te biken tussen begin- en eindpunt zónder GPS en zónder vooraf uitgestippelde route, dwars door het Zwarte Woud in Duitsland.

Toegegeven; veel van dit soort avonturen zijn niet echt evident in de huidige tijd. Maar ook vanaf je eigen voordeur is er genoeg te exploreren, en dat hoeft ook niet meteen een meerdaagse te zijn. Zoek eens een mountainbikeroute verder weg van huis en fiets er heen. Of bezoek eens dat familielid of kennis één of twee regio’s verderop door er heen te fietsen. En voor je het weet, heb je ook nog eens zoveel duurconditie dat je een trip zoals een van de volgende twee zowaar je volgende doel wordt (…)

Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments