Zaterdag en zondag: WK Cyclocross óp en naast het strand van Oostende

Komend weekend is het dan tóch zover: het WK Cyclocross op en naast het strand van het Belgische Oostende.

Een lokale opleving van het coronavirus leek nog even roet in het eten te gaan gooien, maar uiteindelijk kan het kampioenschap toch doorgaan.

In totaal worden er 4 wereldkampioenen gekroond en alle wedstrijden worden live uitgezonden op televisie door het Belgische Sporza.

We geven je een overzicht van de uitzendingen.

Programma liveuitzendingen

Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Sporza op de Belgische televisiezender Eén.

Zaterdag 30 januari 2021

  • 13.35 uur – Beloften Heren
  • 15.15 uur – Elite Vrouwen

Zondag 31 januari 2021

  • 13.35 uur – Beloften Vrouwen
  • 15.15 uur – Elite Heren

Parcours

Het 2,9 kilometer lange parcours is flink uitdagend. De start is op de lokale paardenrenbaan, waar het relatief snel en technisch zal zijn. Via een imposante (tijdelijke) brug komen de heren en dames crossers al vrij snel op het strand terecht. En dat… dat wordt ploeteren! Opvallend is daarbij dat op het strand maar weinig linten en hekken staan. Als ware beachbikers moeten de deelnemers zelf maar de snelste weg vinden. Of dat langs de branding vliegen wordt of ploeteren – lopend of fietsend – door het losse zand… dat hangt van de weersomstandigheden af. Precies zoals bij elke strandrace. Hoe hoog het water ook zal staan, het staat als een paal boven water dat het een echte vermogenscross wordt. Spek voor de bek van de Van Aert’sen en Van der Poelen van deze wereld.

Overzichtskaart parcours Oostende

De Lange van Lille, oftewel Erwin Vervecken, nam in drogere omstandigheden al een uitgebreide kijk bij en op het parcours:

Voorbeschouwing

Jeremy Powers en Marty MacDonald kijken ook uitvoerig vooruit naar het aanstaande wereldkampioenschap:

Sporza maakte een mooie samenvatting van de WK wedstrijden van de voorbije 6 jaar van de twee gedoodverfde favorieten bij de Elite Mannen: Wout van Aeart en Mathieu van der Poel. In die zes jaar was het 3x prijs voor Mathieu en 3x voor Wout.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments