Milkit Booster en latex nu verkrijgbaar

Tubeless banden monteren is soms best een gehannes. Soms plopt een band simpelweg niet gemakkelijk en verspilt veel vloeibare latex. Het Zwitserse Milkit bracht daar enkele jaren al verandering in met hun innovatieve ventielen en injectiespuit.

Om het leven nóg wat gemakkelijker te maken, hebben ze nu ook een Booster die ook dienst kan doen als drinkfles.

Toen we drie jaar geleden de ventielen en injectiespuit mét afsluiter al eens probeerden, vonden we de kit naast innovatief simpelweg ook gewoon goed werken. Het staat je toe om het niveau van de vloeibare latex in je banden te controleren, zónder dat je de band van de velg (deels) lost hoeft te halen. Je kan er ook latex mee toevoegen zónder de druk volledig van de band te halen, zodat de dichting tussen band én velg gehandhaafd blijft. Want hoe je het ook wendt of keert; er zijn nog genoeg velg/band combinaties op de markt die niet ideaal zijn. Om die reden bleek de kit ook handig te zijn bij de eerste montage van zo’n combinatie. Als je al eenmaal de band kon laten ploppen én er enigszins lucht in blijft, dan wil je hem niet weer leeg moeten laten om (nog wat extra) latex toe te voegen. Met de spuit en het slimme ventiel doe je dat veel eenvoudiger.

Om dat ploppen van de band op de velg te vergemakkelijken heeft het merk nu ook een Booster, zodat je je niet in een paar seconde helemaal suf hoeft te pompen of een compressor dient aan te schaffen. De Booster bestaat uit een aluminium fles met een inhoud van 0,6 of 0,75 liter die als drukvat fungeert, waarop de ‘Booster Head’ wordt gemonteerd.

Milkit Booster Kit

Milkit Booster valve

Milkit Booster application

Je sluit vervolgens je pomp aan op deze Booster Head en je brengt de fles op druk tot zo’n 11 bar. Met de ventielkern vervolgens verwijderd en de Milkit Booster aangesloten, ‘boost’ je met een druk op de knop je band tot ‘ie op je velg plopt. Met de Milkit ventielen heb je vervolgens het voordeel dat de druk ook in je band blijft, wanneer je de booster verwijdert.

De Booster weeg 150 gram (0,6 liter versie), kost €49,95 en komt met een dop zodat ‘ie kan dubbelen als drinkfles.

Milkit Latex

De Zwitsers hebben hun assortiment ook verder uitgebreid met een eigen latex. Best een logische stap, gezien hun overige producten… Milkit’s latex bevat rubber deeltjes waarmee gaten tot zo’n 6 mm gedicht zouden kunnen worden. Het goedje zou erg homogeen zijn én blijven, waardoor het niet waterig wordt en de rubber deeltjes samenklonteren naar verloop van tijd. Het is ook geschikt voor toepassingen met hoge druk; het werkt dus ook voor je tubeless racefietsbanden.

Milkit Latex

De sealant is verkrijgbaar in verschillende flacons:

  • 60 ml – € 6,95;
  • 250 ml – € 15,95;
  • 500 ml – €22,95;
  • 1.000 ml – €33,95.

Bron: milkit.bike
Milkit wordt in Nederland verdeeld door Oneway Distribution

Posted in Nieuws and tagged , , , , .

Reacties

avatar