MTB Awards 2019 – Stem op de beste mountainbikers van 2019!

Stemmen kan nog tot vrijdag 6 december 12.00 uur!

Sinds 2013 organiseert Stichting MTB Platform de MTB Awards om Neerlands wedstrijdbikers extra in het zonnetje te zetten. Op 20 december worden in het Watersley Sports & Talent park te Sittard de MTB Awards 2019 uitgereikt aan de beste wedstrijdbikers en de grootste talenten. En jij kunt meebepalen wie er winnen!

Wil je tegenwoordig een rol van betekenis kunnen spelen bij mountainbikewedstrijden, dan zul je écht een flinke dosis skills moeten hebben. Alleen hard kunnen rijden volstaat al jaren niet meer; Wereldbekerparcoursen zijn uitdagender dan ooit en ook dichter bij huis is die trend merkbaar. De wedstrijdscene in Nederland is misschien niet meer zo groot als hij ooit was; de ontwikkeling van talent is er toch niet minder om. Als klein kikkerlandje waren we namelijk nog nooit zo goed vertegenwoordigd bij de Wereldbekers als de afgelopen jaren. En kijkende naar de instroom van nieuw talent wordt dat in de komende jaren niet minder…

En het harde werk van die bikers mag erkend worden. De MTB Awards zijn daarom in het leven geroepen door onder andere oud-Olympisch kampioen en teammanager Bart Brentjens, oud-prof Jan Weevers en ex-bondscoach en teammanager Leo van Zeeland. Samen verenigd in de Stichting MTB Platform.

Uiteraard gaat er bij deze stemronde aandacht zijn voor elite-vrouw Anne Terpstra, die afgelopen jaar op fantastische wijze in Andorra als eerste Nederlandse een Wereldbeker op haar naam wist te zetten. En ook voor Anne Tauber die daar al vaak dichtbij zat. Maar ook voor de elite-heren, zoals Mathieu van der Poel. Die reed ‘ook wel eens vooraan’… Milan Vader wist zich internationaal ook goed in de kijker te rijden.

Maar, zoals gezegd zijn we gezegend met veel talent. Er worden dan ook prijzen uitgereikt aan talent-vrouwen en talent mannen (eerste- en tweedejaars beloften en junioren). In totaal zijn er dus vier categorieën. De vakjury van de stichting bepaalt mede op basis van de uitslag van de publieke stemronde wie er met de prijzen naar huis gaan.

Stemmen

Kijk voor een compleet overzicht en de stemmogelijkheid op de website van de buren: Bikesight.nl.

Stemmen kan nog tot vrijdag 6 december 12.00 uur.

Bij zijn = meemaken!

De uitreiking vindt plaats op 20 december om 18.00 uur op het Watersley Sports & Talent park in Sittard. De Awards zijn verder aangekleed met een actief buitenprogramma dat begint om 12.30 uur met als thema ‘MTB Tracks’. De onlangs geopende, technisch uitdagende trails op Watersley vormen het decor voor een leuke middag buitenspelen. Aansluitend is er rond 17.00 uur een diner, gevolgd door de prijsuitreiking die onder leiding zal staan van Bram Tankink.

Ja, ook dit vind je tegenwoordig gewoon in Nederland, meer bepaald op het Watersley Sports & Talent park in Sittard.
Jij kunt daar óók bij zijn! Er zijn beperkt kaarten beschikbaar voor deelname aan deze middag en avond. De kaarten kosten €24,50 en zijn te bestellen door contact op te nemen via het emailadres: mountainbikeplatform@gmail.com.
Posted in Nieuws, World Cup and tagged , , , , .

Reacties

avatar