MTB Zuid Veluwe: Nieuwe mountainbikeroutes beginnen bij jezelf!

Nee! Ho! Wacht….rustig… leg je tuingereedschap maar weer even terug op de plek waar je het vandaan haalde en lees eerst even verder. Ja, je mag gaan graven, maar daar moet je nog even mee wachten totdat het samenwerkingsverband MTB Zuid Veluwe helemaal rond is met alle betrokken partijen.

Zuid Veluwe krijgt 3+1 lussen: vignet-loos!

Men is drukdoende om aan de zuidkant van de Veluwe een aantal nieuwe mountainbikeroutes te realiseren. Deze zullen bestaan uit 3 lussen die onderling geschakeld zullen worden zodat jezelf combinaties kunt verzinnen. Nabij Ede komt er ook een compacte lus, die door de beperkte lengte ook zeer geschikt zal zijn voor kinderen.

De plannen zijn in afrondende fase, maar voordat de tracés definitief vastgelegd kunnen worden, moeten er nog een en ander afgestemd worden met enkele terrein eigenaren.

Op de Facebookpagina van MTB Zuid Veluwe lezen we daarnaast ook dat de routes géén vignetplicht zullen krijgen, zoals we die kennen van de routes van Natuurmonumenten en de routes op de Utrechtse Heuvelrug.

ZuidVeluweOverzicht

Aanleg en onderhoud door onszelf

‘Men is drukdoende’, maar wie zijn ‘men’ dan? Simpelweg iedereen die mee wil helpen! Momenteel is een klein leger vrijwilligers al verenigd onder de ‘MTB Zuid Veluwe’ vlag en zij zoeken aanwas voor de aanleg én onderhoud van de nieuwe routes. Ze roepen nu via hun Facebookpagina op om je aan te melden als vrijwilliger:

De gemeente Ede is laaiend enthousiast, de MTB’ers staan te springen om een mooi en goed onderhouden route en de ondernemers kunnen niet wachten tot de parkeerplaatsen vol staan.

Maar… dat kan niet zonder een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Die vrijwilligers hebben we nodig voor de bouw, maar ook voor het onderhoud van de route. De coördinatoren beginnen met het werven van vrijwilligers. De coördinatoren weten natuurlijk niet iedereen te bereiken. Daarom kan je je ook via een PB [Persoonlijk Bericht via Facebook, red.] opgeven. Even je naam en email achterlaten, en geef ook aan aan welke lus je wilt helpen. Dat geeft ons weer een goed inzicht in een evenredige verdeling van mankracht.

Via een vorige oproep hebben zich al diverse vrijwilligers gemeld, de community is groeiende. Laten we samen een mooie MTB waardige routenetwerk in de Zuid Veluwe neerleggen en behouden. Daar worden we allemaal heel vrolijk van.Facebook pagina MTB Zuid Veluwe

Woon je dus in de buurt en kun je stelselmatig meehelpen: meld je aan. Het is niet alleen inspannend en goed voor je core-stability, het is óók goed voor je karma (écht!) en bovendien nog gezellig ook, weten we uit eigen ervaring.

Graaf-ze!

Geplaatst in Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments