Nieuwe Specialized Search speciaal voor gravelen, forenzen en bikepacken

Specialized: “De grootste ventilatieopeningen in zijn klasse”

Specialized heeft een nieuwe helm: de Search. Het is geen racefietshelm en ook geen volbloed mountainbikehelm, maar iets ertussenin. “Designed for riders who seek adventure on two wheels”, zeggen ze er zelf over. De Search zou de “grootste ventilatieopeningen in z’n klasse” hebben. En zoals veel helmen tegenwoordig zit er een systeem van Mips in. De Specialized Search kost 160 euro.

Nieuw: Specialized Search-fietshelm.

Omdat je een fietshelm primair als valbescherming draagt is de nieuwe Search-fietshelm volgens Specialized op dat punt dik in orde. Niet alleen is de binnenkant voorzien van een Mips-systeem dat rotatiekrachten neutraliseert, ook scoort de helm het maximale aantal van vijf sterren in de helmentest van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Virginia Tech. Maar veiligheid kan niet zonder draagcomfort en ook op dat punt heeft Specialized z’n best gedaan. De Search heeft “de grootste ventilatieopeningen in zijn klasse”, zo zeggen de Amerikanen.

Ook het gebruiksgemak heeft aandacht gehad. Zo kun je je bril ondersteboven in de voorkant van de helm ‘parkeren’. Of in marketingspeech: een “sunglass storage solution”. De Search is uitgerust met Specializeds ‘FS3 Fit System’ en ‘Occipital Base Adjustment’. Dat wil zeggen dat niet alleen de pasvorm rond het hoofd aanpasbaar is, maar tevens dat de hoek waarop de helm op het hoofd staat verstelbaar is, zodat de onderkant van de helm en de bovenkant van je bril elkaar niet raken. De Specialized Search is in drie maten en vijf kleuren te koop voor 160 euro. Het gewicht is 300 gram in maat M.

Meer info op specialized.com






Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments