Origine Cycles vernieuwt de Graxx gravelbike

Een maand geleden stelden we je voor aan Origine Cycles. Het Franse fietsmerk dat via internet rechtstreeks aan jou als consument verkoopt en sindsdien ook in Nederland en België verkrijgbaar is. Origine Cycles lanceert nu een nieuwe versie van hun Graxx gravelbike. De Graxx II genaamd.

Origine Cycles Graxx II 2021 gravelbike

Geheel nieuw frame

In plaats van een nuancering van het eerste Graxx-model heeft Origine Cycles zijn gravelbike geheel opnieuw ontworpen. Het Graxx II-frame is wat meer afgerond, of een beetje meer aero zoals Origine het zelf zegt in hun persbericht. Daarbij is er een nieuwe layup van het carbon toegepast, die samen met de EPS-binnenmal tijdens de productie er toe leidt dat de wanden van binnenuit veel strakker zijn afgewerkt. Dit voorkomt luchtinsluiting tussen de lagen carbon en het frame is zodoende sterker. Qua framegewicht komt het Graxx II-frame uit op 950 gram. Maar dat is in feite hetzelfde als het gewicht van zijn voorloper.

De Graxx II heeft nu standaard schijfremmontage voor 160 mm schijven achteraan. De flatmount standaard is primair ontwikkeld om een 140 mm remschijf te kunnen monteren, maar slechts weinig merken doen dat nog. En dus zag je veel bike standaard met een adapter tussen de montagepunten en de remklauw. Door de nokken te herpositioneren staat de remklauw nu exact op de juiste plek om zonder adapter met een 160 mm remschijf te werken.

Origine Cycles Graxx II 2021 gravelbike

650b of 700c? Kies maar.

Aan de aandrijfzijde is de liggende vork iets naar beneden getrokken. Zodoende is er ruimte voor een crankset met twee kettingbladen en een voorderailleur en kun je maximaal 700c x 45 en 650b x 47 mm banden kwijt. Uiteraard zijn Origine Cycles de Graxx II gravelbike voorzien van montageoogjes voor dragers en spatborden. Montagepunten voor een toptube-bag zijn er echter niet. Verder is het frame voorzien van een BB86 pressfit bottom bracket en een 27.2 mm zadelpen.

Origine Cycles Graxx II 2021 gravelbike

Origine Cycles Graxx II 2021 gravelbike

Langer en hoger

Verder is het frame langer geworden. Ook de bouwhoogte aan de voorzijde – de stack dus – is vergroot. Opvallend is dat Origine er nu voor kiest om bij elk van de vier beschikbare framematen een achtervorklengte van 430 mm toe te passen. Bij de eerste Graxx was die 425 mm bij het kleinste frame oplopend tot 429 mm bij de grootste framemaat.

Origine Cycles Graxx II gravelbike: Prijzen en verkrijgbaarheid

Origine Cycles levert de nieuwe Graxx II gravelbike als los frame voor € 1.730. Via de online-configurator kun de Graxx II als complete gravelbike samenstellen vanaf € 2.250, waarbij je de keuze hebt uit een groot aantal kleuren. Zit daar niets tussen naar jouw smaak, dan kun je ook full custom gaan. De Graxx II is per direct online beschikbaar.

Bron: www.origine-cycles.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments