Franse Origine Cycles vanaf nu leverbaar in Nederland en België

Nieuwe direct-to-consumer optie

Het Franse Origine Cycles bestaat sinds 7 jaar en verkoopt exclusief via internet direct aan de consument. Je kan niet alleen je bike qua onderdelen naar wens samenstelling, óók bij het lakwerk kun je je fantasie de vrije loop laten gaan. Vanaf nu levert Origine Cycles óók rechtstreeks aan klanten in Nederland en België. Saillant detail in deze tijden: momenteel kan het merk diverse mountainbikes, gravelbikes en racefietsen leveren binnen 4 tot 8 weken.

origine cycles nederland belgië

Origine Cycles heeft racefietsen, gravelbikes en mountainbikes, zoals deze Théorème GTR. Foto: Origine Cycles.

Noordfranse fabriek

Origine Cycles werd opgericht door Pierre-Henri Morel, Yves Amiel en Rémi Lefèvre. Ze bedienen bikers rechtstreeks vanuit hun fabriek in Somain, in Noord-Frankrijk. Naast racefietsen omvat het programma ook mountainbikes en gravelbikes. Bij de racefietsen en gravelbikes heb je de keuze uit aluminium en carbon voor het framemateriaal. De mountainbike hardtails zijn in carbon uitgevoerd, terwijl de twee full suspension-modellen er alleen in aluminium zijn vooralsnog. Daarnaast voeren ze onder het ‘Prymahl’-label ook eigen carbon wielsets. Bovendien wordt alles in eigen beheer ontwikkeld en de bikes worden in Somain geassembleerd.

origine cycles nederland belgië – R&D in Somain

Origine Cycles ontwikkelt in eigen beheer zijn frames en wielsets. Foto: Origine Cycles

Testlaboratium in Somain

Ook beschikken ze over een eigen laboratorium voor kwaliteitsbewaking en R&D-doeleinden. Foto: Origine Cycles

Heel veel opties

Door het direct-to-consumer-model kan Origine Cycles tegen scherpe prijzen bikes aanbieden. Je kan daarbij de afmontage zelf bepalen. Origine Cycles zegt met zijn online configurator meer dan 17 miljoen unieke combinaties te bieden. En óók het lakwerk is naar wens aan te passen. Origine Cycles spuit namelijk in-huis zelf zijn frames. Er zijn talloze designs en kleuren beschikbaar voor elk model. Maar wil je helemaal los gaan qua kleur en ontwerp, dan is er ‘Colors on Demand’.

origine cycles nederland belgië

Naast onderdeelkeuzes kun je ook de kleur van het frame kiezen. Foto: Origine Cycles

origine cycles nederland belgië

Voor elk model zijn er standaard designs en kleurpatronen. ‘Full custom’ kan ook via het ‘Colors on Demand’-programma. Foto: Origine Cycles

Snel leverbaar en Nederlandstalige website in aanmaak

Origine Cycles gaat er prat op dat ze door de eigen assemblage-faciliteit in Noord-Frankrijk flexibel kunnen inspelen op vraag en aanbod. En veel van hun modellen zijn – in tegenstelling tot anderen – momenteel nog steeds snel leverbaar. “Terwijl de meeste andere merken sommige modellen pas in het najaar beschikbaar hebben, kunnen wij gewoon binnen de 4 tot 8 weken leveren. Ook aan klanten in Nederland en België”, aldus Orgine Cycles.

Origine Cycles Graxx carbon gravelbike

Uiteraard heeft Origine Cycles gravelbikes. De Trail Road heeft een aluminium frame. De Graxx is de carbon gravelaar van het Franse merk. Foto: Origine Cycles.

Vanuit Nederland en België kun je vanaf nu bij Origine Cycles bestellen. Dat doe je nu nog via de Franstalige (of Engelse) versie van de website. Maar om het proces verder te vergemakkelijken, werkt men nu aan een Nederlandstalige website. Die zal eind maart 2021 worden gelanceerd.

Bron: www.origine-cycles.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments