Pon Bike neemt Dorel Sports over: Cannondale en GT nu bij de club van Santa Cruz en Focus

Het Nederlandse Pon Bike, ook eigenaar van onder andere Gazelle, BBB Cycling, Cervelo, Santa Cruz en Gazelle, neemt het Amerikaanse Dorel Sports over. Dorel is de fabrikant van onder meer de Cannondale en GT Bikes. Met deze overname wordt Pon naar eigen zeggen de grootste fietsfabrikant ter wereld.

Pon Bike Dorel

Van importeur van auto’s en autobanden naar grootste fietsfabrikant ter wereld; met de overname van Dorel Sports heeft de Nederlandse onderneming Pon zich definitief gevestigd als toonaangevende mondiale speler. Dorel Sports is namelijk het bedrijf achter de merken Cannondale, GT Bikes, Mongoose en Schwinn.

Met de overname van Gazelle in 2012 zette Pon de eerste stap in de fietsindustrie, in de loop der jaren gevolgd door steeds weer nieuwe acquisities van klinkende merknamen: onder andere Kalkhoff, Focus, Cérvelo, Santa Cruz, Urban Arrow en BBB Cycling. En nu dus de ook merken van Dorel Sports.

Met de recente overname zou iets meer dan 700 miljoen euro gemoeid zijn. Pon Bike was al goed voor 1,5 miljard euro omzet per jaar. Daar komt nu door de overname van Dorel ongeveer 1 miljard bij, waarmee Pon Bike Giant overtroeft. Dit Taiwanese bedrijf verkoopt jaarlijks voor 2,1 miljard euro aan fietsen.

Bron: pon.bike

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments