Bikeyoke verlengt z’n Revive Max en Divine SL dropper-posts

Stefan Sack van Bikeyoke verontschuldigt zich bijna in zijn laatste persbericht. “We hebben het hele jaar eigenlijk nauwelijks nieuws gehad.” Tja, je kan niet alles inééns verwachten van zo’n relatief klein bedrijf, toch? Daarnaast is de hele fietsindustrie nog steeds ‘in de war’, om het zacht uit te drukken. Nu we richting de herfst gaan, presenteert Bikeyoke alsnog drie nieuwtjes en doet een belofte van groter nieuws…

Bikeyoke Revive Divine 2x Remote

Update Bikeyoke Revive Max

Het is eigenlijk gek dat de dikste Bikeyoke dropper met een diameter van 34,9 mm nog steeds niet leverbaar was in hun maximale 213 mm droplengte. En ook dat er nog het oudere hydraulische systeem in zat. Zeker nu de 34,9 mm zitbuisdiameter door steeds meer fietsfabrikanten omarmt wordt! Dat is alles is nu echter verleden tijd, want Bikeyoke levert de Revive Max nu dus óók met 213 mm drop en heeft de nieuwe 2.0 ‘guts‘. Handmatig ontluchen kan hiermee nog steeds, maar is in de praktijk nauwelijks nog nodig.

De Bikeyoke Revive Max 213 weegt 590 gram. Je bespaart 10 gram als je de titanium boutjes erbij scoort. De prijs: € 440 exclusief remote.

BikeYoke Revive Divine 2x Remote

Langere Revive SL

Lars schreef het vorig jaar in zijn review van de lichte Divine SL met 80 mm drop: “Of 80 mm drop voor jou genoeg is, is naar mijn mening afhankelijk van je lengte, skills en waar je rijdt. Bij twijfel kun je wellicht beter voor meer drop gaan. Dan raad ik je voor hetzelfde geld liever een 465 gram zware 125 mm Revive 2.0 aan, of een reguliere 445 grams Divine voor € 40 minder.” Nu hoef je echter niet meer te kiezen tussen méér drop of superlichtgewicht: Bikeyoke introduceert nu namelijk de Revive SL met 100 en 125 mm drop.

De totale bouwlengte is óók langer. En daarmee komt Bikeyoke tegemoet aan de steeds korter wordende zitbuizen. Heb je die extra (bouw)lengte niet nodig, dan kun je nog steeds een stuk van de onderkant afzagen. Ook deze langere versie van de Revive SL doet zijn ‘Super Light’-naam nog altijd eer aan: de 100 mm SL weegt – afhankelijk van de diameter – 415 of 435 gram, terwijl de 125 mm variant 430 tot 450 gram weegt. Alle Revive SL varianten koop je, zonder remote, voor € 350.

Vernieuwde 2x-remote

Bikeyoke ziet een verhoogde interesse in hun 2x-remote voor de dropper zadelpen. Dit type remote was origineel bedoeld voor de combinatie met een shifter voor voorderailleur links op het stuur. Maar die ruimte wordt nu steeds vaker ingenomen door dubbele remotes om voorvork en achterdemper te bedienen. Reden genoeg voor Bikeyoke om hun 2x-remote te herzien met een volledig nieuw ontwerp.

BikeYoke Revive Divine 2x Remote

BikeYoke Revive Divine 2x Remote

De nieuwe 2x-remote heeft een scharnierende klempbeugel, die montage aanzienlijk vergemakkelijkt. De kabel wordt nu bevestigd in een stalen bus die in de hendel kan roteren. Dit komt niet alleen de bediening ten goede, maar verhoogd ook de levensduur van de kabel, die zodoende niet meer zo extreem gebogen wordt tijdens het bedienen.

De 2x-remote is compatibel met alle kabelbediende dropper zadelpennen, dus ook die niet door Bikeyoke gemaakt worden. Je monteert hem links of rechts op je stuur. Hij weegt 23 gram en hij kost € 60.

BikeYoke Revive Divine 2x Remote

Geen wereldschokkend nieuws, maar er komt meer…

De nieuwe Revive Max, langere Divine SL modellen en de vernieuwde 2x-remote zijn wellicht geen groot nieuws, maar over een paar weken belooft Bikeyoke nog veel groter nieuws. Keep you posted!

Bron: www.bikeyoke.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments